Aktualno Bosch Featured poluvodiči Vijesti Zanimljivosti

Bosch ulaže tri mlrd eura u proizvodnju poluvodiča


Njemački industrijski div Bosch u srijedu je objavio da planira uložiti tri milijarde eura u poslovanje s poluvodičima do 2026. godine.

“U interesu naših kupaca pripremamo se za nesmanjeni rast potražnje za čipovima. Poslovanje s najmanjim komponentama za nas je veliki biznis”, izjavio je u srijedu u Dresdenu Stefan Hartung, predsjednik upravnog odbora Boscha.

U gradovima Reutlingenu i Dresdenu izgradit će nove razvojne centre za poslovanje s poluvodičima, što će ih ukupno stajati više od 170 milijuna eura.

Kompanija nije objavila udio subvencija u ukupnoj investiciji.

Ne ulazeći u pojedinosti, Hartung je tek istaknuo da su subvencije dobile sve tvornice čipova diljem svijeta.

Ulaganjima u mikroelektroniku Bosch želi otvoriti nova područja inovacija, poručuju iz njemačkog diva. To se, među ostalim, odnosi na radarske senzore koji se koriste u automatiziranoj vožnji.

Fokus im je i na novim poluvodičkim tehnologijama. Od kraja 2021. godine u Reutlingenu se proizvode čipovi od silicijevog karbida, koji se koriste u elektronici električnih i hibridnih automobila.

“Tvrtka je uz pomoć tih čipova već uspjela povećati asortiman električnih automobila za šest posto”, naglasili su.

“Razmišljamo o razvoju čipova za elektromobilnost koji se baziraju na galij nitridu budući da se već koriste u punjačima za prijenosna računala i pametne telefone”, rekao je Hartung.

Prema njegovim riječima, Bosch je prošle godine utrošio oko 6,1 milijardu eura na istraživanje i razvoj, što je nešto manje od osam posto prihoda. Ove godine očekuju da će ta brojka narasti na gotovo sedam milijardi eura.

HINASource link

Related Posts