Aktualno Continental Featured Vijesti Zanimljivosti

Časopis Auto Motor und Sport ocijenio je gumu Continental WinterContact TS 870 P najboljom ocjenom na testu zimskih guma


Časopis Auto Motor und Sport dodijelio je Continentalovoj gumi WinterContact TS 870 P ocjenu „vrlo dobra” u svojem najnovijem testu (broj 20/2022.).

Stručnjaci su testirali osam zimskih guma veličine 245/45 R19 102 V/W pogodnih za širok spektar velikih limuzina, kupea ili SUV vozila. Testna vozila bila su Audi A6 i A7 Quattro. Urednički tim ispitao je profile zimskih guma europskih, azijskih i američkih brendova i testirao ih u ukupno 13 kategorija – uključujući upravljanje, otpor kotrljanja i kočnice. Prema kriteriju testa „Okružje” guma WinterContact TS 870 P postigla je 9,4 od mogućih deset poena, a prema kriteriju „Otpor kotrljanja” Continental je postigao najbolji rezultat od svih osam testiranih zimskih guma. „Vrlo laka kontrola upravljanja na snijegu s velikim rezervama”, pišu stručnjaci za testiranje časopisa Auto Motor und Sport.
WinterContact TS 870 P za putnička i SUV vozila od srednje klase pa naviše

S gumom WinterContact TS 870 P Continental progresivno zamjenjuje svoju uspješnu gumu TS 850 P. Kod gume WinterContact TS 870 P Continental se oslanja na naprednu smjesu Cool Chili i ureze Hydro. Kako bi povećali sigurnost za vozače koji imaju šire gume, dizajneri su odstupili od uobičajenog V-profila. Umjesto toga, Continental se kod gume WinterContact TS 870 opredijelio za stabilniji dizajn i četiri velika obodna ureza između redova blokova gaznog sloja. Ova inovativna struktura gaznog sloja, koja se također znatno razlikuje od svojeg prethodnika, ima jasne prednosti, posebno u vlažnim uvjetima, jer osobito brzo izbacuje vodu s kontaktne površine poboljšavajući karakteristike upravljanja, pridonoseći kraćem putu kočenja i pružajući pouzdanu obranu od opasnog akvaplaninga.

U usporedbi s dokazanim prethodnim modelom, dizajneri su poboljšali kočenje na mokrome za četiri posto i mogućnosti akvaplaninga za osam posto – ali ne nauštrb performansi u drugim aspektima. Kočenje na ledu (porast od 5 posto), upravljanje na suhom (porast od 6 posto) i upravljanje po snijegu (porast od 6 posto) također zaslužuju posebnu pozornost. S ekološkog stajališta, Continentalova nova zimska guma podjednako je uvjerljiva. Otpor kotrljanja poboljšan je za dva posto, a životni vijek gume za čak 16 posto.

Asortiman proizvoda u početku uključuje 52 artikla za naplatke promjera između 16 i 21 inča, s poprečnim presjekom guma od serije 35 do 65 i širine od 205 do 255 milimetara – uključujući mnoge sa zaštitnim rebrima naplataka i/ili XL oznakama za povećanu nosivost. Odobrene brzine dostižu do 270 km/h.

Zahvaljujući tomu guma WinterContact TS 870 P idealno je rješenje za zamjenu guma za sedane, SUV-ove i sportske automobile. Zahvaljujući dizajnu čak i stabilna konstrukcija ovoj gumi daje visoke performanse za teža vozila s električnim pogonom.Source link

Related Posts