0.9

Castrol navršava 125 godina s pogledom u budućnost i novom strategijom


125.-a obljetnica 2024. za Castrol označava važnu prekretnicu, kao globalnog predvodnika u mazivima i kao dijela bp grupe. Kako globalni brend slavi svoju 125.-u godišnjicu, Castrol otkriva odvažnu novu strategiju „U svim pravcima, na svim poljima” za ispunjavanje promjenjivih potreba kupaca, a i poseban komemorativni logotip za 125 godina koji će se upotrebljavati tijekom 2024. u događanjima i sponzorstvima diljem svijeta.

Nova strategija

U svim pravcima: napredna rješenja mobilnosti koja pomažu da se ljudi i roba kreću većom učinkovitošću kroz inovativne tehnologije te posvećenost načelima kružnosti.
U svim pravcima: namijenjeno kako bi pomoglo Castrolovim industrijskim kupcima i strojevima na koje se oslanjaju da imaju bolju izvedbu čime se poboljšava učinkovitost njihovih operacija.

Na svim poljima: istraživanje uzbudljivih prilika i puta progresivne diversifikacije. Castrolove diversifikacije uključuju sveobuhvatna digitalna i servisna rješenja, podatkovni centar za rashlađivanje i termalno upravljanje baterijom. Pristup razmišljanja prema naprijed naglašava Castrolovu predanost da ostane korak ispred inovacija.

Već poduzete mjere

Svijet mobilnosti mijenja se, a Castrol ima potencijal potaknuti tu promjenu. Kao znak te promjene i pokazivanje novog smjera, Castrol je osvježio svoj legendarni brend 2023..

Kako bi nastavio biti na samom vrhu inovacija i spreman za budućnost, Castrol ulaže dalje u svoja središta globalne tehnologije u Kini, Njemačkoj i Amerikama, kao i planiranih 60 milijuna USD ulaganja u novi centar za testiranje novih, vrhunskih baterija za električna vozila (EV) i analitički laboratorij u UK-u.

Unutar temelja „U svim pravcima” Castrolove strategije, već je lansiran asortiman naprednih Castrol ON EV tekućina, uključujući EV prijenosne tekućine, EV termalne tekućine i EV maziva. Rastuće tržište za električna vozila najvjerojatnije će supostojati s i dalje postojećom potražnjom za motorima s unutrašnjim izgaranjem (ICE) i hibridima još mnoge godine. Castrol nastoji održati ICE i hibridna vozila učinkovitijima, a istodobno mu je cilj predvoditi u EV tekućinama.

Castrol će se također fokusirati na lansiranje više kružnih proizvoda i ponudu baznih ulja koja se mogu višekratno upotrebljavati, a koja se upotrebljavaju kao glavni sastojak u mazivima. Kružnija prijenosna tekućina već je testirana u ekstremnom okruženju s timom Jaguar TCS Racing gdje se uspješno iskoristila Castrolova kružnija prijenosna tekućina u njihovim Formula E trkaćim vozilima na utrci 2023 Monaco E-Prix.

S drugim dijelom temelja Castrolove strategije „U svim pravcima”, Castrol će podržati svoje industrijske kupce za stvaranje više učinkovitosti, poticanje produktivnosti, isporuku kružnosti i podizanje vrijednosti. Castrol pruža usluge automobilskoj, strojnoj proizvodnji, u robotici, aeronautici i sektorima energije vjetra, a 2023. se udružio s SKF-om za predstavljanje ponude „Ulje kao servis” za metalurgiju. Time se omogućuje ponovna upotreba mazivne tekućine, smanjuje se potrošnja, a izvedba stroja se poboljšava.

Castrol se također uključio u istraživačku suradnju s laboratorijem Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab kao podrška u njihovom programu AstroAnt Payload. AstroAnts se sastoji od minijaturne robotičke grupe dizajnirane za izvođenje zadataka inspekcije i dijagnostike na vanjskim površinama svemirskih letjelica, terenskih vozila i letjelica za slijetanje. Castrol će usko surađivati s laboratorijem MIT Media Lab na testiranju maziva za svemirska vozila te njihove izdržljivosti u ekstremnom okruženju mjesečeve površine.

Temelji „U svim pravcima” Castrolove strategije fokusiraju se na jačanje i rast postojećih područja poslovanja tvrtke, a njegove inicijative „Na svim poljima” iscrtavaju nova područja u kojima Castrol posjeduje znanje, sposobnosti i stručnost za predvodništvo. Castrol je utvrdio termalno upravljanje i diversifikaciju u rješenjima za hlađenje podatkovnih centara kao nove prilike za rast. Castrolov rad na ubrzanju usvajanja rashlađivanja kao učinkovitijih i održivijih operacija podatkovnog centra dobiva značaj s OEM-ovima GRC, Hypertec, Submer i IT hardver koji odobravaju upotrebu Castrol ON tekućina za rashlađivanje.Related Posts