RALLY Vijesti WRC

Citroen želi da Loeb proširi svoj ovogodišnji WRC program

Šef Citroena Pierre Budar kaže kako je otvoren za opciju da Sebastien Loeb produži svoj WRC program na više od zasad dogovorena tri eventa.

Deveterostruki svjetski WRC prvak bio vodeći vozač relija u Meksiku prije nego mu je kamen probušio prednju lijevu gumu u subotu ujutro i bacio ga na petu poziciju.

Budar je izjavio kako bi želio Francuza češće vidjeti u WRC automobilu.

“Imamo ugovor za tri relija. Nakon Francuske i Španjolske ćemo biti u mogućnosti razgovarati za dalje, ali ne poznajem ni jednog šefa momčadi koji nebi htio vidjeti Sebastiena cijelu sezonu – isto je i s nama”, rekao je Budar za Motorsport.com

Budar je također rekao kako je impresioniran Loebovim performansama u Meksiku.

“Meksiko je bio pravi dokaz njegovih sposobnosti i on je preuzeo vodstvo u subotu ujutro u trenutku kada su svi jako pritiskali. Vidjeli smo da je jako brz i odlično se prilagodio novom automobilu, nismo očekivali da može biti tako dobar i brz.”

“Znali smo da može puno, ali smo mislili da će mu trebati više vremena.”

Loeba ćemo za upravljačem WRC automobila ponovno gledati već na sljedećem reliju u Francuskoj koji je na rasporedu od 5. do 8. travnja.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts