Bentley Continental GT BMW iX Featured Izbor uredništva LIFESTYLE Luka Modrić Vijesti Zanimljivosti

Dvije automobilističke suprotnosti skrivaju se u garaži Luke Modrića, električni BMW i Bentley W12


Luka Modrić vozi na struju, Audi Q8 50 TDI Quattro zamijenio je električnim BMW iX xDrive 50 vrijedan 800.000 kuna. Hrvatski nogometni virtuoz čvrsto stoji na zemlji, što dokazuje i njegova garaža.

Jer uz bavarskog ljepotana kojeg je dizajnirao Hrvat Domagoj Đukec ima još od vrijednijih modela.

Ističe se Bentley Continental GT opremljen je 6,0-litrenim twin-turbo W12 motorom koji do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi.

Hrvatska se nakon pobjede nad Japanom plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući kapetanu Luki Modriću, jednom od najboljih veznjaka svijeta, koji je 37-godišnji Hrvat po peti put u karijeri osvojio Ligu prvaka s Real Madrid u svibnju, uspješna nogometna karijera i puno lovorika donijeli su mu i prestižnu zlatnu loptu 2018. godine.

Unatoč nizu uspjeha, Luka nije zaboravio svoje skromne početke, kada je kao pastir čuvao ovce u planinama Velebita, kao ni svoj život u bijegu tijekom rata u Jugoslaviji, kada je njegov djed izgubio život.

Za razliku od svojih suigrača, on ne posjeduje bogatu kolekciju automobila i prestižnih marki, dapače javnost zna samo za dva vozila koja se nalaze u njegovoj garaži. Teško da možete biti drugačiji.

BMW iX xDrive 50

Luka je dugo vozio Audije koji su pripadali igračima Real Madrida kroz sponzorski ugovor između kluba i njemačkog automobilskog diva. Njegov Audi Q8 50 TDI Quattro novim sponzorstvom s BMW-om zamijenio je električni BMW iX xDrive 50. Modrić se odlučio za SUV model, dok je na raspolaganju još imao i4 M50 sedan. Električni automobil BMW vozaču s jednim punjenjem osigurava 632 kilometra, a do 100 km/h treba mu 4,6 sekundi Cijena? Oko 124.600 eura. Još jedna zanimljivost: dizajnirao ga je Hrvat Domagoj Đukec, voditelj dizajna u BMW-u.

Bentley Continental GT

Bentley je u garažama mnogih nogometaša. Najskuplje je to vozilo u Modrićevoj garaži, cijene kreću od 200 tisuća eura. To je praktički ništa s obzirom na zaradu Vatrenoga. Continental GT opremljen je 6,0-litrenim twin-turbo W12 motorom koji do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi.

BMW je preuzeo sponzorstvo Real Madrida od Audija koji je surađivao s madridskim velikanom gotovo dva desetljeća. Suradnja koja je trajala od 2003. navodno je prekinuta nakon što klub i poznati automobilski brend u pregovorima nisu uspjeli dogovoriti njen produžetak. Iako nisu objavljeni svi detalji ugovora kluba i BMW-a, pretpostavlja se da je njegova vrijednost oko 7.5 milijuna eura godišnje.

Svaki igrač Real Madrida imao je pravo odabrati jednu od dvije ponuđene električne opcije, a potom i boju svog automobila. Luka Modrić preuzeo je BMW iX xDrive50, električnog dometa od gotovo 600 kilometara s ubrzanjem do 100 km/h za 4.6 sekundi. Početna cijena takvog modela, snage 385 kW (523 KS), u Hrvatskoj premašuje 840.000 kuna.

Tekst: Nika Arskovska

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts