Luka Modrić vozi na struju, Audi Q8 50 TDI Quattro zamijenio je električnim BMW iX xDrive 50 vrijedan 800.000 kuna. Hrvatski nogometni virtuoz čvrsto stoji na zemlji, što dokazuje i njegova garaža.

Jer uz bavarskog ljepotana kojeg je dizajnirao Hrvat Domagoj Đukec ima još od vrijednijih modela.

Ističe se Bentley Continental GT opremljen je 6,0-litrenim twin-turbo W12 motorom koji do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi.

Hrvatska se nakon pobjede nad Japanom plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući kapetanu Luki Modriću, jednom od najboljih veznjaka svijeta, koji je 37-godišnji Hrvat po peti put u karijeri osvojio Ligu prvaka s Real Madrid u svibnju, uspješna nogometna karijera i puno lovorika donijeli su mu i prestižnu zlatnu loptu 2018. godine.

Unatoč nizu uspjeha, Luka nije zaboravio svoje skromne početke, kada je kao pastir čuvao ovce u planinama Velebita, kao ni svoj život u bijegu tijekom rata u Jugoslaviji, kada je njegov djed izgubio život.

Za razliku od svojih suigrača, on ne posjeduje bogatu kolekciju automobila i prestižnih marki, dapače javnost zna samo za dva vozila koja se nalaze u njegovoj garaži. Teško da možete biti drugačiji.

BMW iX xDrive 50

Luka je dugo vozio Audije koji su pripadali igračima Real Madrida kroz sponzorski ugovor između kluba i njemačkog automobilskog diva. Njegov Audi Q8 50 TDI Quattro novim sponzorstvom s BMW-om zamijenio je električni BMW iX xDrive 50. Modrić se odlučio za SUV model, dok je na raspolaganju još imao i4 M50 sedan. Električni automobil BMW vozaču s jednim punjenjem osigurava 632 kilometra, a do 100 km/h treba mu 4,6 sekundi Cijena? Oko 124.600 eura. Još jedna zanimljivost: dizajnirao ga je Hrvat Domagoj Đukec, voditelj dizajna u BMW-u.

Bentley Continental GT

Bentley je u garažama mnogih nogometaša. Najskuplje je to vozilo u Modrićevoj garaži, cijene kreću od 200 tisuća eura. To je praktički ništa s obzirom na zaradu Vatrenoga. Continental GT opremljen je 6,0-litrenim twin-turbo W12 motorom koji do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi.

BMW je preuzeo sponzorstvo Real Madrida od Audija koji je surađivao s madridskim velikanom gotovo dva desetljeća. Suradnja koja je trajala od 2003. navodno je prekinuta nakon što klub i poznati automobilski brend u pregovorima nisu uspjeli dogovoriti njen produžetak. Iako nisu objavljeni svi detalji ugovora kluba i BMW-a, pretpostavlja se da je njegova vrijednost oko 7.5 milijuna eura godišnje.

Svaki igrač Real Madrida imao je pravo odabrati jednu od dvije ponuđene električne opcije, a potom i boju svog automobila. Luka Modrić preuzeo je BMW iX xDrive50, električnog dometa od gotovo 600 kilometara s ubrzanjem do 100 km/h za 4.6 sekundi. Početna cijena takvog modela, snage 385 kW (523 KS), u Hrvatskoj premašuje 840.000 kuna.

Tekst: Nika Arskovska

Izvor: Startnews.hr


Source link