Aktualno DFSK EC35 električno dostavno vozilo Featured Vijesti Zanimljivosti

EC-35 – izuzetno koristan električni dostavni kombi po cijeni motornog


Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao iznimno zanimljivi model dostavnog vozila kineskog proizvođača CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY. Riječ je o vodećem kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli zahvaljujući grupaciji Auto Hrvatska od nedavno dostupni domaćim vozačima i tvrtkama. Danas predstavljamo električno dostavno vozila DFSK EC35.

Riječ je o vozilu koje bi se zbog svojih performansi i iznimno povoljne cijene trebalo pokazati kao idealna solucija obrtnicima i malim poduzetnicima koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Prvenstveno što ovaj model svojim gabaritima i voznim osobinama predstavlja idealan odabir lakog dostavnog vozila koje se zahvaljujući kompaktnim dimenzijama odlično snalazi u gužvama i jednostavno provlači uskim uličicama i gradskim središtima. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzije 2570 x 1440 x 1270 mm pružaju i više nego dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta uz nosivost od čak 1000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila. Tovarni prostor dolazi obložen gumom, a uz ovu serijsku opciju Auto Hrvatska nudi i korisnu opciju otpornih obloga od drva.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po WLTP normi, kapacitet baterije dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom koja ne sadrži opasne metale i jedna je od najmodernijih na tržištu. Zahvaljujući spomenutom kemijskom sastavu baterije njezin je vijek, s otprilike 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litijum-ionskih baterija. Iako je energetska gustoća LFP-baterija nešto manja od litij-ionskih, njezin neto kapacitet od 38,7 kWh dovoljan je za ukupan doseg gradske vožnje od 268 km prema WLTP-normi. Model koristi poseban PTC-grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi ili pri niskim temperaturama. Punjenje baterije brzo je i jednostavno uz pomoć jednofaznog on-board AC-punjača (izmjenična struja) snage 6,6 kW što podrazumijeva da je nakon noćnog punjenja povoljnijom tarifom EC35 ujutro pun i spreman za rad. Ako radni zadaci zahtijevaju veću dnevnu kilometražu, odnosno nadopunjavanje tijekom radnog vremena, tu je i klasični CCS-priključak za brze DC-punjače (istosmjerna struja) koji za samo pola sata puni bateriju od 20 do 80 posto.

Kompaktne dimenzije s relativno malom širinom (168 cm bez retrovizora) značajno olakšavaju manevriranje u skučenim prostorima, pa je EC35 savršen izbor u uskim i skučenim gradskim ulicama. Sama vožnja je vrlo ugodna i jednostavna jer model nudi adekvatnu prostranost i podesiva sjedala uz fiksni upravljač te bogatu serijsku opremu. U serijskoj opremi se nalaze ABS i ESP, centralno daljinsko zaključavanje, električni servoupravljač, kamera za vožnju unatrag, manualni klima-uređaj, električno pokretanje prozora, parkirni senzori straga te multimedijalni sustav sa 10,25-inčnim dodirnim zaslonom i Bluetooth povezivošću s pametnim telefonima.

Cijena DFSK EC35 iznosi 185.000 kuna + PDV i dolazi uz jamstvo od tri godine ili 60.000 km. Jamstvo na pogonski sklop (e-motor, baterija i pretvarač) iznosi pet godina ili 120.000 km. Prodajno-servisni centar se nalazi u Zagrebu, Radnička cesta 182.Source link

Related Posts