Aktualno Featured Ferrari Vijesti Zanimljivosti

Ferrari je apsolutni rekorder prema zaradi po jednom automobilu


Industrija su uglavnom fokusirala na proizvodnju najprofitabilnijih modela kao što su SUV-ovi i električna vozila. Također su smanjeni popusti i povećane cijene, prenosi RevijaHAK.

Plaća se ime, plaća se prestiž… Većina proizvođača automobila ostvarila je veći profit prošle godine, unatoč tomu što je prodano manje vozila. Ferrari je još uvijek prvak automobilske industrije, a slijedi ga Tesla, ali brojke američke marke električnih automobila su daleko od talijanskog sportskog brenda. Prošle je godine Ferrari ostvario oko 94.500 eura dobiti po automobilu. Tesla je na drugom mjestu s više od 6100 eura dobiti po prodanom automobilu. Analizu je objavio portal Motor1. Nisu samo Ferrari i Tesla dobro prošli. Izvještaj pokazuje da je 19 najvećih proizvođača automobila u svijetu u prosjeku zaradilo više novca po prodanom automobilu prošle godine. Dobit je pala sa 1168 eura po prodanom automobilu u 2019. na 811 eura u 2020., da bi se prošle godine povećala na čak 1903 eura po prodanom automobilu.

Proizvođači su se prilagodili pandemiji i nedostatku čipova, koji su pogodili automobilski sektor. Prema riječima stručnjaka, industrija su uglavnom fokusirala na proizvodnju najprofitabilnijih modela kao što su SUV-ovi i električna vozila. Također su smanjeni popusti i povećane cijene.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts