Aktualno Featured ford Vijesti Zanimljivosti

Ford će platiti 19 milijuna dolara kazni zbog pogrešnih tvrdnji o pojedinim vozilima


Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

Fordu će sada biti zabranjeno davanje sličnih lažnih ili obmanjujućih reklamnih tvrdnji koje se odnose na procijenjenu ekonomičnost goriva ili nosivost, rekao je u priopćenju glavni državni odvjetnik Kalifornije Rob Bonta.

Kao dio nagodbe, koja podliježe sudskom odobrenju, Kalifornija će dobiti približno 1,2 milijuna dolara za državnu i lokalnu provedbu zakona o zaštiti potrošača, a Ford se obvezao da će spriječiti buduće nedolično ponašanje.

Glavni državni odvjetnici 40 američkih saveznih država već nekoliko godina istražuju Ford zbog obmanjujućih tvrdnji koje se odnose na njegove hibride C-Max, proizvedene od 2013. do 2014., i Super Duty pick-up kamione, proizvedene od 2011. do 2014.

Istraga je otkrila da je Ford davao pogrešne prikaze uključujući lažno predstavljanje udaljenosti koju potrošači mogu voziti s jednim spremnikom benzina, reklamiranje da stil vožnje neće utjecati na ekonomičnost goriva u realnosti i tvrdnje o većoj ekonomičnosti goriva u usporedbi s drugim hibridima.

Istraga je također otkrila da je Ford namjerno izostavio standardne stavke teretnog kamiona, poput rezervnog kotača, guma, dizalice ili auto radija, prilikom izračuna težine kako bi povećao njegovu nosivost.

HINASource link

Related Posts