Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Indija očekuje 25 mlrd dolara ulaganja u proizvodnju poluvodiča


Indija je povećala poticaje za proizvodnju čipova i zaslona kako bi se prometnula u ključnog igrača u globalnim opskrbnim lancima, a ministar Rajeev Chandrasekhar očekuje da će mjere privući najmanje 25 milijardi dolara ulaganja.

Indijska vlada povećala je poticaje za gradnju novih tvornica poluvodiča i sada pokriva polovinu troškova. Financirat će i polovinu troškova pogona za pakiranje poluvodiča.

Najavili su i da će ukinuti limit za ulaganja u proizvodnju zaslona.

Chandrasekhar je rekao da vlada razgovara s mnogim globalnim igračima o ulaganju u proizvodnju čipova u Indiji, ne navodeći imena.

“Razgovara se u kontekstu višestrukih paketa poticaja i programa koje su najavile razne zemlje”, izjavio je indijski dužnosnik.

“Istaknuli smo… da imamo iskustvo s razvojem elektroničke industrije i ponudili osnovnu infrastrukturu potrebnu za pokretanje proizvodnje”, dodao je.

Prošlog su tjedna konglomerat Vedanta i tajvanski Foxconn s indijskom saveznom državom Gujarat potpisali sporazum o ulaganju 19,5 milijardi dolara u izgradnju pogona za proizvodnju poluvodiča i zaslona.

Vedanta je treća tvrtka koja je objavila lokaciju tvornice čipova u Indiji, nakon konzorcija ISMC i IGSS Venturesa.

HINASource link

Related Posts