Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Mercedes i VW pozvali vladu da ubrza izgradnju punionica


Njemački proizvođači automobila Mercedes-Benz i Volkswagen pozvali su njemačku vladu da učini više kako bi povećala broj punionica električnih vozila.

“Kako bismo ubrzali prelazak na električna vozila, moramo biti sigurni da je infrastruktura punionica u izgradnji”, izjavio je izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Kallenius za njemački list Bild am Sonntag.

Izvršni direktor Volkswagena Oliver Blume složio se da je potrebno veće ubrzanje te da je izgradnja punionica “zajednički zadatak gospodarstva, savezne vlade i općina”.

Njemačka vlada je jesenas odobrila plan potrošnje 6,3 milijardi eura za naglo ubrzanje gradnje punionica za električna vozila diljem zemlje, koji uključuje ubrzavanje izdavanja građevinskih dozvola.

Industrijska udruženja, koja su se dugo vremena žalila da vlada ne ide ukorak s ubrzanim povećanjem broja električnih vozila, priopćila su da je provedba plana ključna.

“Budućnost automobila je električna. Do kraja desetljeća želimo biti spremni na potpuni prijelaz na električne automobile u našem segmentu tržišta gdje god tržišni uvjeti to dopuštaju”, rekao je Kallenius.

HINASource link

Related Posts