Aktualno Featured ford Ford Mustang Mach-E Mach-E mustang SUV Vijesti Zanimljivosti

Mustang Mach-E GT – AutopressHR


Ford Mustang Mach-E GT – najuzbudljivija verzija i verzija koja je najviše usredotočena na vozača od svih potpuno novih, potpuno električnih Fordovih SUV-ova.

Upogonjen većim okretnim momentom od bilo kojeg serijskog Fordovog cestovnog vozila ikad ponuđenog kupcima u Europi, Mustang Mach-E GT može ubrzati od 0-100 km/h za 3,7 sekundi 1 – što ga čini Fordovim europskim petosjedom s najvećim ubrzanjem ikad.

Dvojni motor, pogon na sve kotače, električni baterijski pogon, napredni adaptivni ovjes MagneRide® 2 i Brembo sustav kočenja visokih performansi zajedno stvaraju odziv i okretnost sportskog automobila. Mustang Mach-E GT također ima jedinstvenu kalibraciju pogonskog sklopa, koja uključuje veći udio okretnog momenta na stražnjim kotačima od ostalih inačica Mustanga Mach-E s pogonom na sve kotače, podržanu posebno razvijenim gumama koje ekstremni okretni moment mogu rasporediti na površinu ceste.

Uz to, novi način rada Untamed Plus 3 osmišljen je da pomogne vozačima da uravnoteže izlaznu snagu na stazi radi dosljednosti vremena kruga – istovremeno prilagođavajući trakciju i kontrolu stabilnosti radi uzbudljivijeg iskustva vožnje tamo gdje to dopuštaju propisi i uvjeti.

Specifikacije po mjeri uključuju sportska sjedala Ford Performance, standardne 20-inčne aluminijske naplatke, ekskluzivne boje Grabber Blue i Cyber Orange i jedinstveni dizajn karoserije – što dodatno ističe elegantni i snažni dizajn vrhunskog SUV-a uz zadržavanje nepogrešivih potpisa najprodavanijeg svjetskog sportskog automobila.

“Mustang Mach-E GT pokazuje istinski potencijal potpuno električnih pogonskih sklopova za postizanje užitka u vožnji”, rekao je Geert van Noyen, menadžer za Dinamiku vozila u Ford of Europe. “Ovo je profinjeni SUV s pet sjedala vrhunskih specifikacija s ubrzanjem super-automobila i nultom emisijom ispušnih cijevi – kombinacija koja je bila samo u snovima kada sam prije 30 godina započeo svoju karijeru kao automobilski inženjer.”

Standardno opremljen baterijom od 88 kWh proširenog dometa, Mustang Mach-E GT također omogućuje ljubiteljima vožnje da prihvate čisto električnu vožnju sa samopouzdanjem, pružajući do 500 km WLTP 4 voznog dometa između punjenja unatoč neviđenim performansama. Punjenje do 150 kW može dodati prosječno 99 km dometa vožnje za približno 10 minuta punjenja i napuniti od 10 do 80 posto kapaciteta baterije u približno 45 minuta. 5

Električna vožnja

Mustang Mach-E GT pruža Fordovo najuzbudljivije potpuno električno serijsko iskustvo vožnje do sada. Standardni prilagodljivi ovjes MagneRide® posebno je prilagođen europskim cestama i očekivanjima vozača. Sustav elektronički kontrolira magnetoreološku tekućinu unutar prigušivača kako bi u stvarnom vremenu reagirao na promjenjive uvjete na cesti i kako bi mogao neprimjetno prilagoditi karakter vozila u skladu s odabranim načinom vožnje.

Specifikacije kočenja i guma također su jedinstvene za Mustang Mach-E GT. Ford je surađivao s Pirellijem na razvoju specijalne smjese guma i gaznog sloja profila 245/45 R20, posebno nadopunjujući dodatnu snagu, okretni moment i performanse pogona na sve kotače. Ugrađene na kotače širine 8 inča – 1 inč šire od standardnih kotača Mustanga Mach-E – jedinstvene gume pružaju iznimno prianjanje i bočnu stabilnost za upravljanje sportskim automobilima. Mustang Mach-E GT Brembo ventilirani prednji kočioni diskovi promjera 385 mm najveći su od svih Mustang Mach-E modela.

“Posebno razvijene gume apsolutno se zakače za tlo i kombiniraju se s ovjesom MagneRide® kako bi značajno smanjile kotrljanje karoserije”, rekao je Rob Iorio, voditelj inženjeringa vozila za Mustang Mach-E GT.

Dva AC motora pojedinačno pokreću Mustang Mach-E GT prednje i stražnje kotače, i u takvoj kombinaciji proizvedu do 487 KS snage i neviđenih 860 Nm okretnog momenta 6 – gotovo 15 posto više okretnog momenta od ekskluzivnog Ford GT super-automobila visokih performansi.

Potpuno novi, uljno hlađeni, trajno magnetski, sinkroni, stražnji motor postiže najveći okretni moment za 0,5 sekunde, a prednji motor s pogonom na sve kotače neovisno pruža dodatnu snagu, okretni moment i trakciju na prednjim kotačima za neometano ubrzanje i povećanu sposobnost skretanja.

Pogonski sklop konfiguriran je za progresivno povećanje stražnje ravnoteže raspodjele okretnog momenta dok vozači prolaze kroz načine vožnje Whisper, Active i Untamed – prilagođavajući vozne osobine između simpatičnog SUV-a s prednjim pogonom i dinamičnog sportskog coupea sa stražnjim pogonom.

Mustang Mach-E GT vozači također imaju koristi od ekskluzivnog načina rada Untamed Plus. Uz izoštreno upravljanje, poboljšan odziv gasa, ukrućeni ovjes, simulirano prebacivanje u niži stupanj prijenosa i pojačani zvuk unutrašnjosti Untamed načina rada, značajka Untamed Plus kalibrira pogonski sklop za dosljednu isporuku snage i okretnog momenta u ponovljenim scenarijima na stazi koje iziskuju veliku potražnju za energijom. Postavka također prilagođava kontrolu vuče i stabilnosti kako bi ograničila intervenciju za ljubitelje vožnje na stazama, a zvuk pogonskog sklopa je pojačan tako da ga čujete čak i u mirovanju.

Jedinstvena specifikacija za krajnji ‘Watch Me’ izgled

Vrhunska standardna specifikacija poboljšava ekskluzivnu privlačnost Mustang Mach-E GT-a i pomaže kupcima da u potpunosti iskoriste usavršavanje potpuno električne vožnje.

Uz jedinstvene boje vanjštine Grabber Blue i Cyber Orange, novi model uvodi lukove kotača u boji karoserije, polikarbonatnu rešetku s 3D efektom u Dark Matter Grey boji te dodaje jedinstveni dizajn prednjeg odbojnika s otvorima za zrak i spojlerom.

Dostupni samo za Mustang Mach-E GT, 20-inčni aluminijski naplatci odlikuju se obrađenim prednjim dijelom s crnim džepovima visokog sjaja, a ostali vanjski detalji uključuju krov u boji Shadow Black, retrovizori na vratima u Pillar Black i kočione čeljusti u Colorado Red boji.

Unutar prostrane, ergonomske kabine, 15,5-inčni full HD zaslon osjetljiv na dodir podržava Fordovu sljedeću generaciju SYNC komunikacijskog i zabavnog sustava 7, koji zapravo uči iz ponašanja vozača.

Poboljšana sportska sjedala Ford Performance osmišljena su kao podrška tijekom energične vožnje, a izrađena su, kao i upravljač, od mekanog materijala sličnog koži. Značajke udobnosti uključuju zvučni sustav B&O s 10 zvučnika i hands-free tehnologiju vrata prtljažnika za pojednostavljeni pristup zadnjem prtljažniku od 402 litre 8, kao i opcijski panoramski stakleni krov.

Mustang Mach-E GT također ima standardne napredne tehnologije pomoći vozaču za vožnju bez napora, uključujući Inteligentni prilagodljivi tempomat sa Stop & Go funkcijom i centriranjem traka, 9 Sustav za zadržavanje prometnog traka s pomoćnim sustavom za mrtvi kut, 9 Aktivnu pomoć pri parkiranju 2.0 9 i Sustav za pomoć pri sudaru s automatskim kočenjem u nuždi. 9

Kupce će podržati vodeća FordPass mreža za punjenje, pružajući besprijekoran, integrirani pristup punjenju diljem Europe – za potpunu mirnoću u pokretu.Source link

Related Posts