Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nesavjesni vozači kažnjeni novčanim kaznama između 7.000 i 14.000 kuna


U četvrtak, 20. listopada oko 23.50 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Svetoklarskom ulicom u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do raskrižja s Utinjskom ulicom izgubio je nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine vozila osobinama ceste i uvjetima na cesti, nakon čega je sletio na mekani teren uz rub kolnika. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako je 30-godišnjak upravljao vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U petak, 21. listopada oko 22.15 sati, 32-godišnjak je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg u organizmu, južnom kolničkom trakom prilaznog traka autoceste A11 u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do naplatnih kučica „Buševec“, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake da bi potom naletio na betonsku barijeru od koje se odbio na rubni kamen, metalnu zaštitnu ogradu i naplatnu kučicu. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 22. listopada 40-tak minuta poslije ponoći 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola 1,82 g/kg u organizmu, Ulicom Mikulići u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 22, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste nakon čega je izgubio nadzor nad vozilom. Zbog takve vožnje naletio je na potporni zid parkirališta Ulice Balde Glavića. Daljnjim nadzorom utvrđeno je da je 51-godišnjak upravljao osobnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Zbog počinjenih prekršaja vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.000 kuna i zaštitna mjera zabrane motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U subotu, 22. listopada 2022. godine, sati i pol poslije ponoći 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Jadranskim mostom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg u organizmu, kao i da kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 7.000 kuna.

U subotu oko 21 sati, 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,00 g7kg u organizmu, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Puljskom ulicom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je naletio na drugi osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Zbog počinjenih prekršaja, 53-godišnjak je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 11.300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije dva mjeseca.

Istoga dana, oko 23.45 sati 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Gustava Krkleca u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da isti upravlja vozilom dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te je isti odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih droga u organizmu. Vozač je prepraćen na Općinski sud, gdje mu je zbog počinjenih prekršaja izrečena novčana kazna od 9.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Jučer, 23. listopada oko 3 sata 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka Jadranskim mostom u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg u organizmu, nakon čega je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts