Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nesavjesnim vozačima uz novčane kazne izrečene i višemjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima


U ponedjeljak, 7. studenoga, oko 11 sati u Zagrebu, na Slavonskoj aveniji, tijekom nadzora prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak.

Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Nakon uhićenja, vozač je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Istoga dana u večernjim satima, oko 18.40, na Iblerovom trgu u Zagrebu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prilikom očevida utvrđeno je da je sudionik, 60-godišnji vozač, upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu 8.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts