Aktualno Featured koncept Nissan Vijesti Zanimljivosti

Nissan otkriva potpuno električni Nissan Hyper Urban koncept

Uoči događanja Japan Mobility Show koje će se održati krajem mjeseca u Tokiju, Nissan otkriva niz uzbudljivih 100 % električnih konceptnih vozila. Danas je na redu digitalno predstavljanje prvog takvog koncepta – Nissana Hyper Urban.
Konceptna vozila iz nove kolekcije bit će predstavljena pojedinačno (nove objave stižu 10., 17. i 19. listopada) i to digitalnim putem uoči konferencije za medije koja će se održati 25. listopada. Zanimljivo je da u nazivu kolekcije stoji riječ hyper, čime se upućuje na val uzbuđenja koji ti modeli žele pronijeti. Svaki koncept predstavlja jedan animirani lik te se izdvaja posebnim karakteristikama koje daju dodatnu vrijednost jedinstvenom životnom stilu i težnjama različitih kupaca. Nadalje, koncepti bi trebali pomoći kupcima da pozitivno utječu na planet, i to bez kompromisa u pogledu stila i zabavnih voznih osobina.

Nissanova vizija za Japan Mobility Show utjelovljuje bezuvjetnu predanost marke čiji je cilj obogatiti živote ljudi i, uz pomoć pravih proizvoda i tehnologija, iz temelja promijeniti električna vozila.
Nissan Hyper Urban: utiranje puta prema čišćem svijetu

Izgled Nissana Hyper Urban savršeno odgovara profinjenom ukusu ciljnih kupaca, kao što su profesionalci iz gradskih i prigradskih područja koji pridaju važnost ekološkoj održivosti.

Uglađen i suvremen, Nissan Hyper Urban odražava istančan ukus svojih kupaca, iskazuje snažan stav te se neprimjetno stapa s okolicom.
Nissan Hyper Urban u cijelosti je prilagođen za ekosustav električnih vozila: opremljen je impresivnim sustavom povezivanja vozila s kućom (V2H) koji opskrbljuje kućanstvo električnom energijom, čime omogućuje značajne uštede te pomaže smanjiti opterećenost električne mreže. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja vozila s mrežom (V2G), vlasnici vozila moći će prenijeti višak energije u lokalnu električnu mrežu i pritom zaraditi novac.

Sustav inteligentnog upravljanja punjenjem, kojim koncept također raspolaže, oslanja se na tehnologiju umjetne inteligencije koja osigurava učinkovito upravljanje energijom tako što samostalno puni vozilo i prenosi višak energije u zgrade.

Koncept je usto i dugoročno održiv, što ga čini idealnim za kupce kojima je važna dugoročna vrijednost stvari koje posjeduju. Zahvaljujući mogućnosti modernizacije strojne opreme i redovitom ažuriranju softvera, iskustvo u vozilu bit će suvremeno dugi niz godina! Na primjer, unutrašnjost je moguće osvježiti novom instrumentnom pločom koja se temelji na najnovijoj tehnologiji i koja prati trendove u području korisničkih sučelja.

Vozilo predstavlja budući dizajn i tehnološke mogućnosti Nissanovih električnih vozila. Karoserija boje limete mijenja nijansu ovisno o kutu pod kojim pada svjetlo te istovremeno uspijeva privući pozornost i stopiti se s okolicom. Prednja i stražnja krilna vrata ostavljaju dojam otvorenosti i snažnog karaktera, dok sportska silueta jamči vrhunsku aerodinamičnost i veću učinkovitost. Sportski izgled upotpunjen je širokim gumama koje odišu nepatvorenom dinamičnošću i urbanom estetikom.

Unutrašnjost koncepta također je dizajnirana da se stopi s gradskom životnom sredinom. Instrumentna ploča i zaslon, nadahnuti trokutastim efektom kaleidoskopa, mogu se prilagoditi raspoloženju vozača. Usto, prednja se sjedala mogu postaviti u potpuno ravan položaj kako bi vozač i suvozač uživali u privatnom prostoru za opuštanje – kao da odmaraju na kauču! Izoliran od gradske vreve, Nissan Hyper Urban neprimjetno spaja opuštanje i praktičnost: parkirajte ga unutar stana u potkrovlju ili ljetnikovca i uživajte u vlastitom prostoru za opuštanje!Source link

Related Posts