Aktualno Featured peugeot 308 Vijesti Zanimljivosti

Novi Peugeot 308 je opremljen sa 8 tehnoloških inovacija koje olakšavaju svakodnevni život


Novi Peugeot 308 opremljen je naprednom tehnologijom, ali u pitanju nisu samo najmoderniji sustavi za pomoć u vožnji ili novi Peugeot i-Cockpit. Osam tehnoloških inovacija, koje su ekskluzivno dostupne u modelu Peugeot 308 ili su preuzete iz viših klasa, olakšava svakodnevni život korisnicima…

1 – Kamera za vožnju unatrag visoke razlučivosti s ugrađenom mlaznicom za čišćenje: za savršeno vidno polje

Kamera za vožnju unatrag postala je jedan od standardnih sustava za pomoć u vožnji, a novi Peugeot 308 jamči potpunu preglednost područja iza vozila uz prikaz visoke razlučivosti i mlaznicu za čišćenje leće. Kako bi se uklonila neizbježna prljavština koja se nakuplja na kamerama za vožnju unatrag, Peugeot je na stražnji odbojnik novog vozila 308 ugradio mlaznicu s tekućinom za pranje stakala. Kad se tekućina za pranje stakala upotrijebi na stražnjem dijelu vozila, automatski se pokreće čišćenje leće u kameri za vožnju unatrag.

2 – Dalekosežni nadzor mrtvog kuta: veća razina sigurnosti

Zahvaljujući ultrazvučnim radarima dugog dometa sustav nadzora mrtvog kuta u novom vozilu Peugeot 308 može uočiti približavanje vozila na udaljenosti i do 75 metara, u usporedbi s 25 metara dometa kod standardnog sustava. To omogućuje, na primjer, da se vozač puno ranije upozori (svjetlom koje treperi u vanjskom osvrtnom zrcalu) na približavanje brzog automobila ili motocikla u njegovom stražnjem mrtvom kutu. Zahvaljujući povećanom dometu sustav obavlja nadzor koji, po potrebi, obuhvaća dvije trake desno i lijevo od novog Peugeot 308.

3 – Sustav prepoznavanja opasnosti u blizini prilikom kretanja unatrag: oči na leđima

Kada vozač krene voziti unatrag, na primjer kako bi izašao s parkirnog mjesta, ovaj ga sustav upozorava ako mu se s bočnih stražnjih strana približavaju druga vozila, bicikli ili pješaci, a sve to zahvaljujući senzorima ugrađenim u odbojnik. Sustav detektira na udaljenosti od 40 m svaku prepreku koja se kreće brzinom do 10 km/h. Upozorenje se prikazuje na dodirnom zaslonu, a popraćeno je i zvučnim signalom.

4 – Prednja svjetla Peugeot Matrix LED: moguće je voziti stalno s dugim svjetlima

Postoji li netko tko nije barem jednom poželio da se može voziti noću sa stalno upaljenim dugim svjetlima, čak i u blizini drugih sudionika u prometu? To je sada moguće zahvaljujući tehnologiji Peugeot Matrix LED koja je serijski ugrađena u izvedbama GT / GT Pack na novom modelu Peugeot 308. Ta su duga svjetla sastavljena od 20 LED lampica čije se uključivanje i intenzitet neprestano prilagođavaju vanjskim uvjetima koje analizira kamera postavljena na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla. Prilikom približavanja drugom vozilu (pretjecanje ili vožnja iza drugog vozila) duga svjetla smanjuju intenzitet sve dok se ne ugase u blizini tog drugog vozila kako bi se stvorio tamni tunel tako da se vozača u drugom vozilu ne zaslijepi, a okolina pritom ostaje dovoljno osvijetljena.

5 – podesivi prekidači i-Toggles: armaturna ploča po mjeri vozača

Korisnik novog vozila Peugeot 308 može u skladu s vlastitim potrebama konfigurirati neke od kontrola na armaturnoj ploči. Počevši od razine opreme Allure pet prekidača i-Toggle smještenih ispod središnjeg zaslona može se po želji povezati s funkcijama kojima se najčešće koriste vozač ili suvozač, kao što su prečaci za izravan pristup određenim postavkama klima-uređaja, radio stanicama, omiljenim kontaktima, navigaciji za rutu do kuće itd.

6 – Air Quality System: vi samo dišite, 308 će se pobrinuti za ostalo

S ciljem poboljšanja kvalitete zraka u vozilu novi Peugeot 308 opremljen je sustavom AQS (Air Quality System) koji kontinuirano nadzire kvalitetu zraka koji ulazi u putnički prostor te sam može aktivirati recikliranje zraka u slučaju da detektira onečišćenje. Uz AQS od razine opreme GT naviše postoji i Clean Cabin, sustav za pročišćavanje zraka s filtracijom štetnih plinova i čestica. Osim toga, kvaliteta zraka se prikazuje na središnjem dodirnom zaslonu.

7 – Glasovni asistent „OK Peugeot”: razgovarajte sa svojim vozilom

Najlakši način da aktivirate određene funkcije u svom vozilu jest da razgovarate s njim! Poput nekih modela u višim klasama novi Peugeot 308 u seriji je opremljen glasovnim asistentom koji zahvaljujući funkciji prepoznavanja prirodnog govora omogućuje pristup svim funkcijama u vezi s multimedijskim sustavom (poziv, radio, glazba, navigacija, itd.) i klima-uređaju (podešavanje temperature itd.). Sustav „OK Peugeot” sadrži i upute za uporabu vozila kao i različite vodiče kako bi se pružili odgovori na pitanja korisnika.

8 –Aplikacija My Peugeot: vozač i mentalist?

Kao i svi kupci marke Peugeot, korisnici novog modela Peugeot 308 imaju mogućnost upotrebe aplikacije MyPeugeot® na svojim pametnim telefonima. Aplikacija omogućuje pokretanje ili programiranje grijanja ili hlađenja na daljinu kako bi temperatura putničkog prostora bila savršena na početku vožnje. Osim udobnosti koju pruža, ova značajka također omogućuje optimizaciju dometa za punjive hibridne izvedbe (pod uvjetom da je priključena): grijanje ili klima-uređaj tada troše manje energije tijekom prvih minuta vožnje. Kod punjivih hibridnih izvedbi aplikacija MyPeugeot® također se može koristiti za pregled statusa, pokretanje i programiranje punjenja baterije na daljinu.Source link

Related Posts