Aktualno Featured Opel GSe Vijesti Zanimljivosti

Opel ponovno uvodi GSe kao podbrand za dinamične modele automobila


GSe – tri slova s vrlo jasnim značenjem za kupce Opela: sportski modeli s vrhunskom opremom. Nakon objavljivanja plana ovog njemačkog proizvođača automobila da uvrsti elektrificiranu izvedbu svakog modela u svoj portfelj do 2024. godine i postane isključivo električni brand u Europi do 2028., Opel danas oživljava i ponovno predstavlja GSe kao novi vodeći podbrand u svojoj ponudi. Kratica GSe nekoć je značila „Grand Sport Einspritzung“ (Grand Sport Injection), primjerice na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, a u budućnosti će dobiti novo značenje.

„Vrlo sam sretan što mogu najaviti skorašnji povratak branda GSe kao vrhunskog sportskog podbranda. Ponovno smo pronašli nadahnuće u našem bogatom naslijeđu, kao što smo ranije učinili za naš novi odvažan i besprijekoran dizajn, zapakirano u suvremenoj izvedbi. Naziv GSe u budućnosti neće samo označavati dinamične automobile koji jamče zabavnu vožnju, već će postati kratica od ‚Grand Sport electric‘ u skladu s našim ambicioznim planovima da postanemo isključivo električni brand,” izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Osim sportskog izgleda temeljenog na Opelovom nagrađivanom dizajnu, buduće kupce vozila s oznakom GSe oduševit će svojstva šasije koja osiguravaju odličnu zabavu i angažman tijekom vožnje. Kao i svi Opelovi modeli, vozila GSe „spremna su za autocestu“ zahvaljujući opsežnim i uspješnim ispitivanjima na njemačkim autocestama. Modeli GSe istovremeno kombiniraju navedene pogodnosti s mogućnostima lokalne mobilnosti bez emisija te tako redefiniraju Zeitgeist performanse.

Opel je nedavno predstavio Mantu GSe, suvremenu verziju legendarnog automobila Manta iz 1970. To dokazuje bezvremensku privlačnost Mantinih linija iz davne 1970. Skulpturalni i jednostavni vizualni elementi osmišljeni prije pola stoljeća i danas se savršeno uklapaju u Opelovu filozofiju dizajna. Novi model zauzima snažan, jasan stav i samouvjereno korača u novu budućnost: električan, lokalno bez emisija i pun emocija. Opel Manta GSe također odaje počast prekrasnoj Manti A koja je nedavno poslužila kao nadahnuće za dizajn novog lica branda, pod nazivom Opel Vizor, koji organski integrira prednju rešetku, sustav rasvjete i amblem branda Blitz u jedan i jedinstven modul. Sva nova vozila iz Opelove ponude imaju Vizor, uključujući novu Opel Astru i novu Opel Astru Sports Tourer.

Višestruko nagrađivana Manta GSe također slijedi Opelov „jednostavno električni“ put do elektrifikacije kao i druga osobna i laka gospodarska vozila iz portfelja branda. Svaki Opelov model bit će elektrificiran do 2024., a kupci već danas mogu birati među 12 elektrificiranih modela: od plug-in hibrida kao što su Grandland i Astra do potpuno električnih vozila s baterijom, od malog automobila Corsa-e do „salona na kotačima“ Zafira-e Life, te od furgona Combo-e Cargo do gospodarskog vozila Movano-e.Source link

Related Posts