ART3on Arteon Featured P-Zero Pirelli Trofeo Tuning Vijesti volkswagen Zanimljivosti

Ovo je najbrži Volkswagen Arteon na svijetu


Volkswagen Arteon još uvijek u ponudi nema motore V6, koje u skladu sa sportskim karakterom svakako zaslužuje, pa je tuning kuća iz Australije bila prisiljena bazirati se na 4-cilindrašu za svoj projekt koji se zove Volkswagen ART3on.

Naime, brutalno frizirani Volkswagen Arteon bazira se na 2-litrenom turbobenzincu koji serijski razvija 280 KS. No, Volkswagen ART3on je znatno snažniji pa nakon tuning tretmana motor 2.0 TSI raspolaže s čak 483 KS, dok je najveći okretni moment narastao sa 350 na 600 Nm.

Snaga se šalje na sve kotače pogonom 4×4 4Motion, a mjenjač je 7-stupanjski automatski. Najveći napredak nakon opsežne modifikacije vidljiv je po putanju ubrzanja do 100 km/h. Dok je serijskom modelu za taj zadatak bilo potrebno 5,9 sekundi, Volkswagen ART3on se katapultira za svega 3,9 s.

Najveća brzina zasigurno ozbiljno premašuje serijskih 250 km/h, ali Australci nisu naveli točan iznos. Za bolju stabilnost zadužen je Bilsten Clubsport ovjes s mogućnošću podešavanja visine i tvrdoće, a za suvereno zaustavljanje APR kočni sustav.

Važno je napomenuti kako je navedeno ubrzanje za 3,9 s do stotke postignuto korištenjem trkaćih guma s cestovnom homologacijom – Pirelli P-Zero Trofeo.Source link

Related Posts