Aktualno Defender Featured Izbor uredništva Land Rover Land Rover Defender Vijesti Zanimljivosti

Ovo je najveći Land Rover Defender svih vremena, otkrivamo prve fotografije i cijene!


FOTO VIDEO GALERIJA: O njemu se dugo priča, a stigao je zadnjeg dana svibnja i to duži, moderniji i sa 8 sjedala.

Bit će to najduža verzija Defendera ikada. Izgleda bitno moćnije od kraćih 90 i 110 modela.

Dulji je gotovo 20 centimetara od istoimenog originala. S dužinom od 5,35 metara jedan je od najvećih crossovera. Ne očekuje se da će cijena biti niska, teško će se nabaviti ispod 100.000 eura ili 750.000 kuna!

Stigao je troredni, masivni Defender 130 s osam sjedala! Bit će pravi izazivač Mercedes Benzu G-klase, Audiju Q7, BMW-u X7, Ford Broncu, Jeep Wrangleru… Land Rover Defender 130 – NAJDUŽI, NAJMOĆNIJI, NAJUBOJITI, NAJSNAŽNIJI, NAJLUKSUZNIJI 4X4!

Definicija velikog crossovera razlikuje se od kontinenta do svijeta. Većina “križanaca” u Europi ne bi zadovoljila kriterije za uključivanje u segment velikih SUV vozila u SAD-u. No, postoje i rijetke iznimke koje daleko prelaze granicu od pet metara duljine. Land Rover Defender sada je jedan od njegovih najvećih, nedavno najavljeni model 130 postao je najduži u obitelji, nadmašivši 110 (koji je dugačak nešto više od pet metara) za punih 340 milimetara. Ukupna dužina vozila je 5358 milimetara.

Povećanje je uočljivo već na prvi pogled u stražnjem dijelu vozila. To je uvelike prošireno iza postojećeg C-stupa, dok su bočne linije i stražnji dio vozila (s izuzetkom donjih rubova) ostali potpuno nepromijenjeni. Boja i opcijski paket koji će obojiti crnu dodatnu opremu s donje strane vozilo i dijamantna pločica na poklopcu motora u srebrnoj boji.

Naravno, bit leži u stražnjem dijelu vozila. Konfiguracija sjedala je 2 + 3 + 3, a u trećem redu moći će se sjediti potpuno udobno, jer će sjedala biti tek nešto lošija. Ujedno, putnici će dobiti i svoj kontroler klima uređaja.U prtljažniku slijedi pravo prostorno čudo. Čak i sa svih osam sjedala, još uvijek je na raspolaganju 389 litara prostora; s preklopljenim drugim i trećim redom ta se brojka penje na 2.516 litara u verziji s pet sjedala. Auto se može naručiti s pet i osam sjedala. Inženjeri nisu uspjeli stvoriti ravno dno.

Ispod haube inženjeri nisu štedjeli. Bit će dostupni samo šestocilindarski motori, dva dizelska (D250 i D300) i dva benzinska (P300 i P400) raspona snage od 250 do 400 ‘konja’ (184-294 kilovata). No, raditi će na principu blagih hibrida. Defender 130 dobio je još neke (prestižne) dodatke, no primjerena je i cijena za koju se očekuje da će biti visoka. U Velikoj Britaniji će koštati najmanje 73.895 funti ili 86.757 eura – bez doplata, što znači da će u većini slučajeva premašiti 100.000 eura.

Stigao je troredni, masivni Defender 130 s osam sjedala! Bit će pravi izazivač Mercedes Benzu G-klase, Audiju Q7, BMW-u X7, Ford Broncu, Jeep Wrangleru… – O njemu se dugo priča, a stigao je zadnjeg dana svibnja i to duži, moderniji i sa 8 sjedala. Bit će to najduža verzija Defendera ikada. Izgleda bitno moćnije od kraćih 90 i 110 modela.Dulji je gotovo 20 centimetara od istoimenog originala. S dužinom od 5,35 metara jedan je od najvećih crossovera. Ne očekuje se da će cijena biti niska, teško će se nabaviti ispod 100.000 eura ili 750.000 kuna!Stigao je troredni, masivni Defender 130 s osam sjedala! Bit će pravi izazivač Mercedes Benzu G-klase, Audiju Q7, BMW-u X7, Ford Broncu, Jeep Wrangleru…Land Rover Defender 130 – NAJDUŽI, NAJMOĆNIJI, NAJUBOJITI, NAJSNAŽNIJI, NAJLUKSUZNIJI 4X4!Source link

Related Posts