300 coupe Featured Mercedes-Benz Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe najskuplji automobil Povijest SLR Uhlenhaut Vijesti Zanimljivosti

Ovo je uvjerljivo najskuplji automobil na svijetu. Cijena? Sitnica! Samo 135 milijuna eura…


Aukcijska kuća RM Sotheby’s objavila je da će se prodajom privatnom kupcu financirati globalni program stipendiranja obrazovanja i istraživanja o klimatskim promjenama, prenosi RevijaHAK.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe iz 1955. prodan je prošlog tjedna za rekordnih 135 milijuna eura. Automobil je bio dio Mercedesove kolekcije. Aukcijska kuća RM Sotheby’s objavila je da će se prodajom privatnom kupcu financirati globalni program stipendiranja obrazovanja i istraživanja o klimatskim promjenama. Kupac, koji nije imenovan, navodno je više od godinu dana lobirao kod Mercedesa da kupi automobil. Marcus Breitschwerd, voditelj Mercedes-Benz Heritagea, rekao je da će Benz iz 1955. povremeno biti izložen javnosti.

Silver Arrow Coupe automobilska je legenda. Jedan je od devet proizvedenih cestovnih verzija 300 SLR coupea, odnosno W196 trkaćih automobila koji su osvojili dva svjetska naslova u rukama Juana Manuela Fangia. Kupei su bili sposobni za brzinu od 290 km/h, što ih je činilo jednim od najbržih automobila koji su bili dopušteni za cestovni promet. W196 je pobijedio u mnogim utrkama, uključujući Targa Florio u rukama Stirlinga Mossa, ali je također bio uključen u jednu od najvećih tragedija u autosportu. U 24 sata Le Mansa 1955., W196 Pierrea Levegha sletio je s piste, zapalio se i poginulo je čak 84 ljudi.

Automobil koji je prodan ovog mjeseca jedan je od dva coupea za koja se zna da postoje, a zbog unutrašnjosti je dobio nadimak Crveni. Drugi primjerak, Plavi, također je u vlasništvu Mercedesa. Red se uglavnom čuvao u skladištu i prešao je samo 6045 kilometara.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts