Featured LIFESTYLE Speedcam Anywhere Vijesti Zanimljivosti

Pomoću ove aplikacije se mobitelom može izmjeriti brzina kretanja automobila


Google u početku nije dopuštao objavljivanje aplikacije u svom Play Storeu, ali je popustio i u Velikoj Britaniji se aplikacija može skinuti, prenosi RevijaHAK.

Nova aplikacija za pametne telefone, koja korisnicima omogućuje snimanje automobila kamerom i utvrđivanje krše li ograničenje brzine, izaziva kontroverze nakon samo nekoliko tjedana na tržištu u Velikoj Britaniji. Aplikaciju pod nazivom Speedcam Anywhere pješaci mogu koristiti za snimanje automobila.

Korisnik zatim može spremiti snimku s brzinom vozila i generirati izvještaj. Ideja je da se ovo izvještaj može podijeliti s nadležnim tijelima. Aplikacija se ne može koristiti za kažnjavanje vozača u Velikoj Britaniji jer je Ministarstvo unutarnjih poslova nije odobrilo kao certificirani uređaj za detekciju brzine. Aplikacija se također priprema za lansiranje u SAD-u.

Speedcam Anywhere razvio je tim znanstvenika za umjetnu inteligenciju. Međutim, njihov se stvarni identitet čuva u tajnosti jer tvrde da su primili uvredljive porukee od građana koji se ne slažu sa svrhom aplikacije.

Jedan od osnivača aplikacije, anonimno razgovarajući s Guardianom, rekao je:

– Dobijamo prilično uvredljive poruke. Neki misle da nas aplikacija pretvara u državu nadzora. Na cestama se svake godine dogodi 20.000 nesreća s teškim ozljedama. Kako ih možemo smanjiti? Sprečavanjem prebrze vožnje.

Google u početku nije dopuštao objavljivanje aplikacije u svom Play Storeu, ali je popustio i u Velikoj Britaniji se aplikacija može skinuti. Apple još nije odobrio aplikaciju za distribuciju u svojoj App Store za iOS uređaje kao što su iPhone i iPad. Zasad se ništa ne zna o širenju aplikacije na tržišta u Europi.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts