Aktualno distribucijska mreža Featured Renault Grupa Taavura Vijesti Zanimljivosti

Renault je sklopio ugovor s Taavura Grupom o preuzimanju distribucijske mreže u Hrvatskoj


U okviru plana Renaulution, Renault Grupa provodi reviziju svoje distribucijske mreže. U tom pogledu, Renault Grupa i Taavura Grupa sklopili su ugovor o preuzimanju poslova distribucije Renault Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji. Ovom transakcijom Renault Grupa želi dodatno ojačati svoju snažnu poziciju na lokalnim tržištima učinkovitim poslovnim modelom koji odražava komercijalne ambicije marke i zahtjeve kupaca.

Renault Grupa odabrala je Taavura Grupu zbog njezina bogatog iskustva u distribuciji automobila. Grupa će imati velike koristi od iskustva lokalnih timova i bliske suradnje s mrežom koncesionara.

Prodaja će se provesti u obliku kupnje poslovnih udjela (en. share deal)1, što uključuje prelazak svih trenutačno zaposlenih djelatnika podružnica za uvoz i distribuciju te preuzimanje svih aktivnosti mreže koncesionara u Hrvatskoj i Sloveniji.

„Taavura Grupa poznati je distributer u regiji Srednje i Istočne Europe. Za Alijansu već radi preko Nissana, što je, uz njihovo bogato iskustvo, olakšalo odluku o odabiru Taavura Grupe kao uvoznika. Siguran sam da će zahvaljujući ovom ugovoru Renault Grupa ostvariti ciljeve plana Renaulution u Hrvatskoj i Sloveniji.”, izjavio je Philippe Buros, viši potpredsjednik, odjel prodaje i marketinga i usluga Renault Grupe.

„Taavura Grupa ponosna je što je postala članicom obitelji Renault Grupe u Europi. Suradnja s Renault Grupom, koncesionarima u Hrvatskoj i Sloveniji te distributerima u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, omogućit će nam da se usredotočimo na zadovoljstvo kupaca i ostvarenje prioritetnih ciljeva plana Renaulution na tim tržištima”, izjavio je Ken Lalo, glavni direktor automobilske divizije Taavura Grupe.Source link

Related Posts