RALLY Vijesti WRC

Sebastien Ogier pobjednik Monte Carla

Sebastien Ogier započeo je novu sezonu WRC-a pobjedom u promijenjivim uvjetima u Monte Carlu. Branitelj naslova ponovo se najbolje snašao u promijenjivim uvjetima snjega, leda i sunca, te upisao svoju petu pobjedu za redom. Preuzevši vodeću poziciju već na prvom brzinskom ispitu suvereno ju je držao do posljednjeg metra rallya.

Do postolja su odličnom vožnjom došli još Ott Tanak i Jari-Matti Latvala dok se ostatak konkurencije mučio sa promijenjivim uvjetima.

Thierry Neuville je imao izlet sa staze odmah na startu rallya, te je ostatak natjecanja proveo nadoknađujući pozicije što mu je u konačnici donjelo 5. mjesto. Za razliku od njega, preostali vozači Hyundaia nisu bili te sreće da završe rally. Dani Sordo odsklizao se s ceste dok je bio na 3. poziciji, a Andreas Mikkelsen je morao odustati zbog problema s automobilom.

Na zadnjem brzinskom ispitu dodatne bodove osvojili su Meeke, Neuville, Mikkelsen, Latvala i Ogier dok je veliku pogrešku pred sam kraj napravio Esapekka Lappi i izgubio praktički osigurano 4. mjesto.

REZULTATI:

Related Posts