RALLY Vijesti WRC

SLUŽBENO: Sebastien Loeb vraća se u WRC 2018.!

Deveterostruki svjetski prvak u reliju, Sebastien Loeb vraća se u WRC, nastupit će na odabrana tri relija za Citroen.

43-godišnjak je testirao C3 WRC ranije ove godine na asfaltu i makadamu i iduće sezone se vraća u WRC na ograničeni program, nastupit će u Meksiku, Korzici i Španjolskoj.

Loeb će biti timski kolega Krisu Meeku – koji će biti prvi vozač Citroena i jedini koji će nastupiti na svih 13 relija, Craigu Breenu – koji će nastupiti na 10 relija i koji će ‘posuđivati’ svoj automobil Loebu i Khalidu Al Qassimiu – koji će također nastupiti na određenim relijima.

Upravo s Citroenom i svojim suvozačem Danielom Elenom legendarni Francuz je osvojio svojih devet uzastopnih WRC titula u razdoblju od 2004. – 2012.

Nakon povlačenja, vratio se 2013. kada je nastupio na četiri relija i 2015 na reliju Monte Carlo.

Tokom karijere u razdoblju od 2001. do 2015., upisao je 78 pobjeda, 116 podija, pobijedio je na 909 brzinaca i osvojio je ukupno 1625 bodova.

Osim svojih nastupa u WRC-u, Loeb će također ponovno nastupiti na Dakar reliju i World Rallycross prvenstvu s Peugeotom.

Svi su bili iznimno zadovoljni nakon testiranja tijekom ove godine, a najviše ja, stoga je nastup na tri relija logičan nadoalzeći korak. Osjećaj koji dobijete tijekom relija je nešto najuzbudljivije što sam ikada doživio i uzbuđen sam što ću voziti novi C3 na pravom reliju. Lijepo je što ću to učiniti s ekipom s kojom sam proživio mnogo uspjeha. Nemam nikakva velika očekivanja, samo želim uživati“, rekao je Loeb.

Stephane Lefebvre koji je ove sezone također nastupio za francusku momčad će u 2018. nastupiti u WRC2 prvenstvu u novom C3 R5 automobilu.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts