Aktualno Featured GR Tomoya Takahashi toyota Vijesti Zanimljivosti

Toyota želi razviti zabavnije automobile, ali to ne može sama

Koliko god entuzijasti voljeli novi MR2 i/ili Celicu, Toyota ne može opravdati trošenje novca za istraživanje i razvoj na ono što bi u konačnici bio nišni proizvod. Udružio se sa Subaruom za GR86/BRZ i s BMW-om za Supra/Z4 kako bi podijelili troškove razvoja. Japanska marka je odlučna u namjeri da isporuči više sportskih automobila, ali priznaje da ne može samostalno odraditi taj pothvat.

U razgovoru s australskim medijima, predsjednik Gazoo Racinga Tomoya Takahashi rekao je da su novi zabavni automobili na radaru.

Šef GR-a rekao je za Cars Guide da se “tržište sportskih automobila u budućnosti smanjuje. Ne možemo zadržati sportske automobile kao jednu marku, Toyotu. Suradnja između marki će se povećati u budućnosti.”

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li najveći svjetski proizvođač automobila udružiti snage s Mazdom budući da njih dvoje već surađuju u pokušaju spašavanja motora s unutarnjim izgaranjem. Toyota također ima pet posto udjela u Mazdi, pa zajednički napor ne bi bio takvo iznenađenje.

Budući da će MX-5 vjerojatno biti elektrificiran za sljedeću generaciju kako bi zadovoljio strože propise o emisijama, Toyotin hibridni know-how mogao bi dobro doći. Da ne zaboravimo, Mazda je napravila 124 Spider baziran na Miati za Fiat, tako da bi tvrtka Zoom-Zoom mogla biti zainteresirana za ponovno dijeljenje troškova. To bi imalo smisla s obzirom na to da je Mazda mala tvrtka, posebno u usporedbi s automobilskim velikanom poput Toyote.Source link

Related Posts