Aktualno Bugatti Bugatti La Voiture Noire Featured La Voiture Noire Vijesti W16 Zanimljivosti

Video: Ovako najskuplji automobil na svijetu izgleda u pokretu


Spektakularan Bugatti La Voiture Noire uvjerljivo je najskuplji automobil na svijetu pa ga je svakako zanimljivo vidjeti u pokretu.

Nakon završetka salona automobila u Ženevi, svi proizvođači demontirali su izložbene prostore, a automobile su jednostavno odvezli iz paviljona. Bila je to izvrsne prilika za pogled na Bugatti La Voiture Noire u pokretu. Nažalost, u toj funkciji neće biti često. Sudbina mu je da vijek provede u kolekcionarskim garažama, obzirom da je 100 posto sigurno kako će mu vrijednost u budućnosti samo rasti.

Kupac ovog unikatnog primjerka je Ferdinand Piech, bivši čelni čovjek Volkswagen Grupe, koji će ga pridružiti svojoj ekskluzivnoj kolekciji od sedam iznimno vrijednih klasika među kojima su i trkaći bolidi Le Mans serije.

Dizajneri su istaknuli kako su inspiraciju potražili u povijesti. Naime, La Voiture Noire u prijevodu znači Automobil Crne boje, a u tom su se pogledu ugledali na legendaran Type 57 SC Atlantic.

Što se tiče motora, tu iznenađenja nema. Isti je kao i u modelima Chiron i Divo pa Bugatti La Voiture Noire raspolaže sa 8-litrenim benzincem W16 koji uz pomoć četiri turbopunjača razvija 1500 KS i 1600 Nm. Golem potencijal pod haubom naglašen je sa šest ispušnih ‘topova’.

Uz cijenu od 16 milijuna eura unikatan hipersportaš iz Bugattija postao je najskupljim novoproizvedenim automobilom u povijesti. Dosad je rekord držao monumentalan Rolls-Royce Sweptail iz 2017. godine, također unikat, kojeg je naručitelj platio nešto više od 11 milijuna eura.

Uglavnom, Bugatti La Voiture Noire ćemo toliko rijetko imati prilike vidjeti da je i ova spora vožnja kroz paviljon nešto što će razveseliti ljubitelje automobila.Source link

Related Posts