Aktualno Featured kazne. Njemačka Vijesti Zanimljivosti

Zašto u Njemačkoj sve više prometnih kazni ostaje bez naplate?


U mnogim uredima postoji veliki manjak osoblja pa se svi slučajevi ne obrađuju na vrijeme i optužbe često odlaze u zastaru, prenosi RevijaHAK.

Njemački gebiltzt.de objašnjava zašto je u Njemačkoj došlo do opasnog presedana u kojem se mnogi vozači izvlače od plaćanja kazni i negativnih bodova. Savezne države poput Berlina i Saske više ne mogu držati korak s obradom slučajevima. To je prije svega zbog izmjene Zakona o cestovnom prometu (StVO) od 9. studenoga 2021. Prekoračenje brzine se strože kažnjava, čak i za manje prekršaje. To znači više kazni i posla za vlasti te sudove.

U mnogim uredima postoji veliki manjak osoblja pa se svi slučajevi ne obrađuju na vrijeme i optužbe često odlaze u zastaru. Također neke odluke Ustavnog suda otvorile su prostor žalbama vozača. Nedavno je presuda Ustavnog suda omogućila vozačima, koji su snimljeni, pravo pristupa zapisima o održavanju i popravcima kamera za brzinu – ako to žele.

U studenom 2020. Ustavni sud također je odlučio da se vozačima mora dopustiti pristup neobrađenim podacima mjerenja, što povećava šanse za pronalaženje mogućih pogrešaka mjerenja. Zbog toga raste broj tužbi i slučajevi odlaze u zastaru. Statistika iz okruga Cuxhaven pokazuje da se izgledi za uspješnu žalbu povećaju. Broj uspješnih žalbi zbog prekršaja brzine u Cuxhavenu porastao je sa 16,05 posto u 2019. na 28,57 posto u 2021. godini. To je samo jedan primjer koji objašnjva što se događa u cijeloj Njemačkoj.

Izvor: RevijaHAK

Slika: PixabaySource link

Related Posts