ABT Featured Octavia RS Škoda Sportsline Tuning Vijesti Zanimljivosti

ABT Sportsline Škoda Octavia RS razvija 315


Svima je već jasno kako Škoda Octavia RS nudi iznimnu funkcionalnost uz dobro odmjerene sportske performanse pa je čest izbor obitelji željnih zabave. Standardna Škoda Octavia RS iz 2-litrenog turbobenzinca, istog kakav koristi Volkswagen Golf GTI, ali i čitav niz modela Volkswagen Grupe, razvija 230 KS i 350 Nm. U ponudi je i izvedba tvornički nabijena na 245 KS, ali stručnjaci iz tvrtke ABT Sportsline ni to nisu smatralo dovoljno uvjerljivim.

Nakon njihovog tretmana motor ispaljuje čak 315 KS i 450 Nm pa je sprint do stotke, u usporedbi s izvedbom sa 245 KS, skraćen sa 6,6 na okruglo šest sekundi, dok je najveća brzina povećana sa 250 na 264 km/h. ABT Sportsline Škoda Octavia RS ima i 20 mm niži ovjes, a standardni 18-colni naplaci zamijenjeni su 19-colnim, s gumama dimenzija 225/35.

Previous articleVideo: Vožnja po ledu je kao vožnja bez ikakve kontrole

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hrSource link

Related Posts