Vijesti

Azerbajdžan će ugostiti utrku Formule 1 u 2016.

Azerbajdžan će biti domaćin Formuli 1 u 2016., najavila je bivša Sovjetska država.

Utrka će se održati na ulicama oko glavnog grada Bakua, te će ukomponirati srednjovjekovni stari grad i pogled preko Kaspijskog jezera. F1 utrka u državi bogatom naftom, kavkaske regije, gdje se susreću istočna Europa i zapadna Azija, će se zvati Grand Prix Europe. Taj naslov drže utrke iz Njemačke, Španjolske i Britanije iz prošlosti. Ministar omladine i sporta, Azad Rahimov je rekao kako će startno-ciljna ravnina biti na Azadliq trgu, te će sama staza proći veće znamenitosti grada.

To je model prethodno slijeđen u Singapuru, koji je prvi udomio GP na uličnoj stazi 2008. i od tada je postao jedan od najpopularnijih događaja na kalendaru. Vlada Azerbajdžana financira utrku kako bi podigla globalni profil zemlje. Rahimov je rekao: “Nalazimo se na raskrižju istočne Europe i zapadne Azije kao nova granica za utrke Formule 1”.“Azerbajdžan je moderna europska država koja ima ugled kao centar sportske izvrsnosti”

“Dogovor o dovođenju Formule 1 u Bakuu je vrlo značajno novo poglavlje u našem uspjehu privlačenja najvećih svjetskih sportskih događaja u našu državu.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *