HR Brdo HR Rally LIFESTYLE Nekategorizirano RALLY Vijesti Vijesti

BIRAMO NAJVEĆI HRVATSKI USPJEH

Goran Dijaković

 

Pomognite nam da napravimo rang-listu najvećih uspjeha naših vozača. Za sada imamo ove prijedloge..

NikoPulic580-02

Niko Pulić, tri puta prvak Europe na brdu. Osvojivši kod kuće sve i sva, leteći Konavljanin se odlučio za europsku konkurenciju i tri puta bio najbolji. Nema sumnje jedan od favorita za naslov najboljeg ikada od naših vozača.

ZAGREB,27.04.2010. TIHOMIR FILIPOVIÆ  FOTO IVICA TOMIÆ ------ 3s boja

Tihomir Filipović je u najboljim danima relija Pariz – Dakar stigao do cilja najvećeg svjetskog relija. Napori su bili ogromni. Ponekad bi se na cilj etape stizalo u istom satu kad bi se kretalo na novu. Tihomir je vozio u raznim oblicima auto sporta ali ovo je sve nadmašilo.

JPP

Jovica Paliković je pobijedio u klasi na Reliju Monte Carlo. Ogroman uspjeh koji mu je donio mjesto u tvorničkoj momčadi Renaulta što nikad nikome od naših vozača nije uspjelo. U domaćim prvenstvima je osvojio čak 15 naslova među autima ali i motociklima. U svjetskoj konkurenciji, na legendarnom Preluku, u strašnoj konkurenciji, stigao je čak drugi na VN Jadrana.

11024616_10205314151586812_5206151267055735735_n

Kristijan Habulin je ostvario san svakog našeg automobiliste i pobijedio u jednoj utrci formule u europskoj konkurenciji. Bilo je to u Imoli u Formuli Renault. Cijelu je sezonu bio u vrhu najboljih mladih formulaša i lako se moglo dogoditi da ogroman talent primjeti i neka velika momčad. Vratio se kartingu i nadamo se da još nije rekao zadnju riječ.

_olak_349364S1

Marin Čolak je bio vice-prvak europskog Seat kupa. Pobijedio je u legendarnom Brands Hatchu i cijelu sezonu jurio naslov najboljeg. Do prvog mjesta sveukupno se nije moglo jer je bio ”predviđen” za Španjolca. Kasnije je privatno doživio tragediju u kojoj je poginula mlada djevojka i sad čeka na suđenje.

šepetavc

Žarko Šepetavc je ostvario podvig koji nikada nikome nije uspio. 1992. osvojio je naslov prvka Hrvatske na krugu, u reliju i na brdu. Pod paskom genijalnog inžinjera Zlatka Kvočića, oko Lancie Croatie stvoren je mit koji i danas traje.

Veco-Holjevac-Sumnjam-da-je-moj-otac-Veceslav-otrovan

Veco Holjevac je krajem 70-ih, nakon osvajanja prvog naslova prvaka Jugoslavije u formuli super VW, krenuo u Prvenstvo Europe u formuli 2. Nije kandidirao za prva mjesta ali je ravnopravno jurio s kasnije zvijezdama F1.

Jesmo li nekoga zaboravili..? Očekujemo vaše prijedloge i, naravno, glasanje za najveći uspjeh u hrvatskom auto moto sportu…

Glasati za svoje favorite možete na našoj Facebook stranici – Motorsport.hr

Related Posts