Aktualno Bjelovar Featured sajam automobila Vijesti Zanimljivosti

Bjelovarski sajam uvodi regionalni sajam automobila


Nakon višegodišnje pauze, u nedjelju će se na prostoru Bjelovarskog sajma održati sajam automobila. što je nastavak to tradicije započete prije 15-ak godina, a prekinute 2018. za vrijeme bivše uprave Sajma.

„Smatramo da Bjelovarski sajam ima veliki potencijal za sajam automobila na tjednoj razini jer u krugu od stotinjak kilometara, ne računavši zagrebački sajam, ustvari i nema pravog sajma automobila”, kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, istaknuo je da će sajam organizirati bjelovarska Udruga oldtimera Classic, što smatra odličnim rješenjem jer će Sajam dobivati određenu naknadu, a ta udruga brinut će o posjećenosti i atraktivnosti sajma na kojemu će biti i stalna ugostiteljska ponuda.

Osim ljubitelja rabljenih vozila s područja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, Salaj očekuje i goste s područja okolnih županija, posebice Zagrebačke i Koprivničko-križevačke.

Što se pak tiče jesenskog sajma, koji će se ove godine održavati od 9. do 11. rujna, Salaj je istaknuo da već sada postoji veliki interes izlagača, kako postojećih tako i novih, što daje razloga za optimizam.

Napomenuo je i kako je zbog neodržavanja sajamskih manifestacija uslijed pandemije covida došlo do pogoršanja financijske situacije u toj tvrtci, no da su Proljetni sajam i Sajam vjenčanja, dvije manifestacije koje su se održale ove godine, uvelike poboljšale bilancu.

HINASource link

Related Posts