Aktualno Featured PPMV Vijesti Zanimljivosti

Novosti vezane za podnošenje porezne prijave za obračun i plaćanje posebnog poreza na motorna vozila u Carinskom uredu Zagreb


Obavještavamo obveznike plaćanja posebnog poreza na motorna vozila – fizičke osobe i opunomoćenike, koji podnose poreznu prijavu u ime i za račun fizičkih osoba…

Obavještavamo obveznike plaćanja posebnog poreza na motorna vozila – fizičke osobe i opunomoćenike, koji podnose poreznu prijavu u ime i za račun fizičkih osoba, koji podnose poreznu prijavu i prijavljuju nastanak porezne obveze isključivo putem Tablice 1 Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila, da od 1. srpnja 2022. godine poreznu prijavu neposredno mogu podnijeti samo na lokaciji Carinski ured Zagreb, RGP Zapadni kolodvor, Vodovodna 20a, Zagreb.

Fizičke osobe koje podnose poreznu prijavu i prijavljuju nastanak porezne obveze isključivo putem Tablice 1 Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila, mogu cijeli postupak obaviti bez obveze neposrednog podnošenja porezne prijave i fizičkog dolaska u carinski ured koristeći sustav e-Građani, koji predstavlja najbrži i najjednostavniji način putem kojega građani mogu platiti PPMV i naknadu za gospodarenje otpadnim vozilima, bez čega nije moguća registracija vozila.

Više informacija može se pronaći na stranicama Carinske uprave carina.gov.hr putem poveznice Prijava i plaćanje PPMV-a bez obveze fizičkog dolaska u carinski ured kroz sustav e-Građani.

Fizičke osobe koje su odabrale utvrđivanje PPMV-a isključivo putem procjene i dalje mogu podnositi porezne prijave na lokacijama RGP Jankomir i Slobodna zona (Jankomir 25, Zagreb) te RGP Žitnjak (Slavonska avenija 52, Zagreb). Napominjemo da je u slučaju podnošenja porezne prijave za utvrđivanje PPMV-a putem procjene obvezno dovesti motorno vozilo na pregled koji će obaviti carinski službenici.

Pravne osobe (uključujući trgovce rabljenim motornim vozilima) do daljnjega mogu podnositi porezne prijave neovisno o izboru načina utvrđivanja PPMV-a (Tablica 1 Pravilnika ili procjena) na lokacijama RGP Jankomir i Slobodna zona (Jankomir 25, Zagreb) te RGP Žitnjak (Slavonska avenija 52, Zagreb).

Izvor: CarinaSource link

Related Posts