Automoto

Braća Coronel zaključili Dakar Rally najboljim rezultatom u povijesti

22. pozicijom na kraju ovogodišnjeg Dakar Rallya braća Coronel zabilježila su svoj nabolji rezultat ikada na ovom prestižnom natjecanju. U svom Centuryu su odvezli veoma solidan rally, ali su gubili podosta vremena na kvarove i sitne pogreškice. Za Toma i Tima ovo je bio jedan od najtežih nastupa na Dakaru, posebice u Empty Quarteru. Na kraju, veoma su zadovoljni rezultatom.

Iskustvo je definitivno bio ključna karta za braću Coronel.

“Mučili smo se cijela dva tjedna, posebno u Empty Quarteru i sa svim kamenjem. 48-satni brzinac je bilo zaista težak i zahtjevan, posebice s onim nevjerojatnim dinama”, rekao je Tom.

“Zapravo nismo ni imali nikakvih problema tijekom relija, osim prekjučer kad nam je otpao kotač. Ali, ostvarili smo najbolji rezultat ikada, a konkurencija postaje sve jača. Presretni smo s rezultatom”, zaključio je 51-godišnji europski prvak TCR serije iz 2023.

 

Braća Coronel na podiju nakon završetka Dakara.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts