Aktualno automobil Featured Izbor uredništva motocikl tehnička neispravnost Vijesti vozilo Zanimljivosti

Čak 10 motocikala i 8 osobnih automobila isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti


U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 24. i 25. lipnja 2022. godine, policijski službenici II. postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama.

U sklopu akcije, policijski službenici su pojačano postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Postupanjem je obuhvaćeno 40 vozila od kojih je 21 zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske kako bi se utvrdile nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnikom o homologaciji vozila.

Od 21 vozila upućenog na izvanredni tehnički pregled, 11 je osobnih automobila te 10 motocikala.

Obavljenim tehničkim pregledima 8 osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod jednog osobnog automobila utvrđena je neispravnost za koju je naplaćena novčana kazna te vozilo nije isključeno iz prometa. Dva osobna automobila su bila tehnički ispravna.

Čak 10 motocikala isključeno je iz prometa radi tehničke neispravnosti, a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Sedam motocikala, između ostalih, imali su neispravne ispušne sustave odnosno stvarali su prekomjernu buku.

Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts