Automoto

Coronel EKSKLUZIVNO iz Dakara: Eksplodirala nam je guma, ali sretno smo stigli do kraja

Nizozemac, Tom Coronel javio nam se danas nakon prvog pravog brzinskog ispita na Dakar Rallyu.

Braća Coronel imali su poprilično zanimljiv dan prvog pravog brzinskog ispita ovogodišnjeg Dakar Rallya. Nakon jučerašnje pogreške s navigiranjem, danas im je eksplodirala jedna guma, ali na kraju je sve dobro prošlo te su sretno stigli do kraja brzinskog ispita koji je bio dugačak 414 km.

“Sve je prošlo u redu. Eksplodirala nam je jedna guma, što je šteta. Naravno, jučer, nakon pogreške s navigacijom u pustinji, to nas je koštalo puno vremena.”

“Sve u svemu, mislim da se nalazimo negdje oko P40. Posljednji sat po mraku je bio prilično težak, to je jedan od onih brzinaca gdje morate znati kako sačuvati gume. Nismo uništili ni jednu gumu na kamenju, stoga, po mome mišljenju smo vozili poprilično sporo”, rekao je 51-godišnjak.

“Prvi je dan. Rally je jako dugačak. Mi uvijek krenemo sporiji pa kasnije nadoknađujemo brzinu.”

“Jako smo sretni, automobil je bio odličan, nikakvih problema nije bilo. Na nekim mjestima se osjećate kao da ste na mjesecu. Uspjeli smo ponovno, uz težak posljednji sat navigiranja po mraku jer jednostavno ne vidite kuda idete, ali, kao što kažem, sretno smo stigli do kraja”, zaključio je.

Sutrašnji, drugi brzinski ispit kreće iz Al Henakiyaha prema Al Duwadimiu i dugačak je 463 km, od toga prvih 30 km se proilazi kroz pješćane dine, što “obećava zahtjevan i dugačak dan”.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts