Aktualno Dieselgate Featured Izbor uredništva tužba Vijesti volkswagen vw Zanimljivosti

Dieselgate: Hrvati jedini nisu tužili VW! Cijeli Svijet se naplaćuje od “VW prljavog posla”. Tužbe za prevaru stigle odasvuda, jedino ne i iz Hrvatske


Tisuće kupaca VW dizelskih vozila širom svijeta, među kojima nema hrvatskih, al’ zato ima i slovenskih, očekuju izdašne nadoknade zbog preVWare! Očekuju u prosjeku i do 10.000 eura.

6000 Slovenaca samo u jednom postupku tužilo je VW, nitko u Hrvatskoj nije pokrenuo ni jedan spor zbog dieselgatea, iako su u mnogim državama tu ulogu preuzeli nadležni i stručni.

Na njemačkim sudovima u tijeku je nekoliko grupnih tužbi za ukupno oko 36.000 stranaka. VW je do sada na aferi izgubio gotovo 40 milijardi eura!

Mnogi su unutar afere dieselgate svoja potraživanja prema proizvođaču prenijela na internetsku platformu Myright. Sad se i oni mogu nadati Njemački sud presudio je da Myright ispunjava uvjete za pokretanje tužbe za naknadu štete u grupnim tužbama.

Ovime je afera Dieselgate dobila novi zamah: sud je naznačio u kojem smjeru će se slučaj dalje razvijati!

Za razliku od suda u Braunschweigu, Savezni sud u njemačkom Karlsruheu u ponedjeljak je u uzornom, inače švicarskom slučaju, presudio da Myright ispunjava sve uvjete za konačnu naplatu potraživanja grupnom tužbom.

Njemačka tvrtka Financialright, koja stoji iza Myrighta, stoga nije morala pokazivati posebnu stručnost u švicarskom pravu. To znači da će se sadržaj pojedinačnih zahtjeva sada moći provjeriti u sudskim postupcima, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

“Ovo je važna prekretnica, jer nam omogućuje nastavak sudskih sporova za traženje više od 6000 eura odštete, unatoč kašnjenja u postupcima od strane Volkswagena.”

Slovenski potrošači, “komentirala je odluku suda predsjednica ZPS-a Breda Kutin. izjave Volkswagena, koje su saželi i dpa i ZPS, mogu očekivati happy end. Na njemačkim sudovima u tijeku je nekoliko grupnih tužbi za ukupno oko 36.000 stranaka. Među njima su i dvije tužbe protiv više od 2000 švicarskih i oko 6000 slovenskih stranaka. Slovenski potrošači u ovom slučaju ujedinjeni su u akciji preVWara koju organizira ZPS.Source link

Related Posts