Aktualno Featured Opel priručnik upute Vijesti Zanimljivosti

Digitalan umjesto samo na papiru: novi brzi vodič za Opelove modele


Opel mijenja format svojih korisničkih priručnika iz papirnatog u digitalni. Odsad će se u svim novim Opelovim automobilima, primjerice u Mokki, Grandlandu ili novoj Astri i njihovim elektrificiranim varijantama, nalaziti sažeta knjižica umjesto toma od stotina stranica – kao što je zakonski potrebno. Takozvani „Brzi vodič” sadrži QR kod s pomoću kojeg korisnici mogu brzo i jednostavno pristupiti detaljnom digitalnom korisničkom priručniku za svoj automobil.

Direktor Opela za Hrvatsku i BiH Damir Domitran: „Opelova odgovornost nije samo postati potpuno električan brand do 2028. Odgovornost znači i štednju svih resursa povezanih s automobilom, uključujući korisnički priručnik koji se nalazi u svakom automobilu. Mi to zovemo „Greenovation”. Novi digitalni format i tiskani Brzi vodič štede papir i sirovine, a i prilagođeni su korisniku u najboljem smislu. Time naša tvrdnja „Greenovation” postaje cjelovita.”

Brzi vodič za kratke informacije, putem QR koda do online priručnika

Mapa u kojoj se nalaze priručnici za svaki Opelov model i sustav za informiranje i zabavu već su izrađeni od ekološki prihvatljivog materijala. Prije je to obuhvaćalo oko 500 stranica po automobilu. Sada je ukupan iznos za Brzi vodič i servisnu knjižicu oko 100 stranica, što znači uštedu papira od 80 posto! Ekstrapolirana na vozilo i odgovarajuću proizvodnju korisničkih priručnika, potreba tiska u Opelu smanjena je za stotine milijuna stranica godišnje.

Novim formatom Opel ne samo da zadovoljava želje mnogih korisnika za manje papira u automobilu, već i pristupačnost korisničkog priručnika i rukovanje njime postaju praktičniji zahvaljujući Brzom vodiču i QR kodu. Jednostavno skenirajte kod i detaljne informacije bit će vam dostupne online, bilo kada i bilo gdje. Sve radi putem računala, tableta ili pametnog telefona. Poveznica na priručnik nalazi se i u aplikaciji myOpel. Osim toga, kratki videozapisi s uputama koji se mogu reproducirati na zaslonu sustava za informiranje i zabavu u modelima kao što je nova Opel Astra pružaju vrijedne savjete o tome kako funkcioniraju pojedini sustavi za pomoć vozaču. Uzimanje priručnika i dosadno okretanje stranica odlazi u prošlost – a oslobađa i prostor u pretincu za rukavice.Source link

Related Posts