Aktualno dobit Featured uber Vijesti Zanimljivosti

Uber gotovo udvostručio prihod u 2022.


Američka kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies izvijestila je da je 2022. godinu zaključila s gotovo dvostruko većim prihodom zahvaljujući oporavku potražnje i pojačanom angažmanu vozača u potrazi dodatnim primanjima.

Uber je prošlu godinu zaključio s 83 posto većim prihodom, od 31,9 milijardi dolara.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 1,7 milijardi dolara. U 2021. kompanija je u toj stavci bilježila gubitak od 774 milijuna dolara.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju Uber očekuje prilagođenu EBITDA u rasponu od 600 milijuna do 700 milijuna dolara.

Tržište usluga prijevoza koje se baziraju na dijeljenju vozila imalo je koristi od ukidanja pandemijskih ograničenja i poskupljenja automobila i većih troškova njegovog održavanja, što mnoge ljude tjera da rješenje potraže u taksijima.

Istodobno je sve više vozača spremno dijeliti vozilo u potrazi za dodatnim izvorom prihoda.

Izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je da je broj aktivnih vozača na platformi u četvrtom tromjesečju dosegnuo najvišu razinu otkada su osnovani i da je dodatno porastao u siječnju, otklanjajući strahovanja od manjka vozača.

„Jasno smo se odvojili od naših konkurenata po preferencijama vozača. To je dovelo do značajnog jačanja pozicije u toj kategoriji usluga na globalnoj razini, posebno u SAD-u, gdje je blizu najviše razine u gotovo šest godina”, kazao je Khosrowshahi.

Polovni rezultat poduprle su i nove usluge, poput rezervacija vožnje i kratkoročnog i dugoročnog iznajmljivanja vozila, ističu u Uberu.

HINASource link

Related Posts