Automoto

EKSKLUZIVNO iz Dakara: Braća Coronel počinju uživati saudijskoj pustinji

Tom Coronel ponovno nam se javlja sa svojim prvim dojmovima nakon drugog službenog brzinskog ispita ovogodišnjeg Dakara.

“Bio je to dobar brzinac. U početku je bilo malo teže jer smo bili brži od vozača koje smo morali loviti kroz pustinju, a također i pred sam kraj. Vrlo važnu ulogu u tome ima i vjetar, koji, ako puše u pravom smjeru, lakše se približiti automobilu ispred. Ali, nakon što uđete u zavoj, smjer vjetra se mijenja i zapuše vas oblak prašine i morate skinuti nogu s gasa. Nastavljamo prestizati ljude i lagano se penjemo u poretku”, rekao je Tom.

Što se tiće navigacije, Tom smatra kako je sve prošlo gotovo besprijekorno.

“Bilo je prilično lagano. Morali smo se okrenuti na usputnoj točki. Grupa motociklista je krenula na lijevu stranu, mi smo ih pratili, ali to nije bilo ispravno pa smo se morali odmah okrenuti. Prestigli smo cijelu grupu motociklista, tako da je sve prošlo super”, zaključio je.

Braća Coronel, trenutno se nalaze na P44 ukupnog poretka, sa zaostatkom od gotovo 44 minute za vodećim Stephane Peterhanselom.

Nakon dva izrazito dugačka i zahtjevna dana, sutra je na rasporedu treći brzinski ispit koji će se voziti iz Al Duwadimija to Al Salamiya-e, a etapa je dugačka 438 kilometara. Prvi dio etape je maratonski i sadrži cijeli mix podloga. Prolazit će se kroz kamenje, pa kroz pijesak sa dinama. Nakon sutrašnjeg završetka, timovima su dozvoljeni 2-satni radovi na automobila, pa će tako Century C6 otići u parc ferme.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts