Elon Musk Featured LIFESTYLE Twitter Vijesti Zanimljivosti

Elon Musk stavio na stand by kupovinu Twittera, a sve zbog brojnih lažnih profila kojih ima i do 20 %


Najbogatiji Zemljanin postao je najveći dioničar kupnjom devet posto dionica društvene mreže, no u posljednji trenutak prekinuo je operaciju take overa, a sve kako bi bio siguran da ga Mark Zuckerberg nije lagao kad je kazao kako Twitter ima samo 5 posto lažnjaka. Elon Musk predmijeva da ih ima i 4 puta više!

Preuzimanje Twittera, koje je najavio Elon Musk, ponovno stoji dok se američki milijarder brine o tome koliko profila zapravo vode stvarni ljudi ili organizacije. Musk je prošlog tjedna tvitao da obustavlja preuzimanje Twittera vrijednog 44 milijarde dolara kako bi provjerio lažne podatke o profilu. Osnivač proizvođača automobila Tesla i SpaceX-a kaže da ima zabrinutost oko kupnje, jer nije siguran koliko je Twitter računa zapravo lažno. Twitter tvrdi da je takvih profila manje od pet posto, no Musk je u tvitu dao naslutiti da bi takvih profila moglo biti čak 20 posto.

“Svoju ponudu temeljio sam na podacima koje sam dobio od Twittera, ali uvid u dodatne dokaze su mi onemogućili. Stoga opravdano sumnjam da je lažnih profila znatno više. Posao preuzimanja ne možemo realizirati dok ne budem 100% siguran u ono što kupujem.” – izjavio je Musk.

U danima kad se pisalo o tome da Musk preuzima Twitter dionica te društvene mreže vrijedila je oko 51,36 eura, a nakon objave Muskovih sumnji o broju lažnih profila cijena je pala na 34,44 eura.Source link

Related Posts