911 Concept Featured Gemballa gt Porsche Tuning Turbo Vijesti Zanimljivosti

Gemballa GT Concept je nabildani Porsche 911 Turbo


Porsche 911 Turbo jedan je od najboljih sportskih automobila koji se nude na tržištu, ali Gemballa GT Concept još je osjetno žešći u svakom pogledu. Tunerska kuća Gemballa poznata je po sklonosti pretjerivanju pa njihovi brojni modeli graniče s kićem. Isto se može reći i u ovom slučaju. Gemballa GT Concept inspiriranost borbenim lovcima dokazuje zakovicama kojima su ukrašeni agresivni karoserijski dodaci.

Premda Porsche 911 Turbo već serijski razvija rasnih 540 KS, Gemballa GT Concept donosi osjeto povećanje snage. Bokserski 3.8-litreni twin-turbo benzinac dobio je novu usisnu granu, glave motora, ventile, klipnjače, turbopunjače, ispušni sustav, pumpu goriva, brizgaljke… Uglavnom dorađeni motor gotovo da ne može stati u istu rečenicu sa standardnim. Rezultat je očekivano impresivan.

S motorom nabijenim na čak 828 KS stotku hvata za manje od 2,4 s, dok najveća brzina iznosi 354 km/h. Ovjes je temeljito dorađen pa je 45 mm niži i više nego 30 posto krući od standardnog. Naplaci su 21-colni, a iza njih se kriju diskovi promjera 380 mm sa 6-klipnim kliještima sprijeda te diskovi promjera 360 mm sa 4-klipnim kliještima straga.

Cijena prerade je paprena. Ako već posjedujete Porsche 911 Turbo i želite ga transformirati u Gemballa GT Concept budite spremni potrošiti više od 100.000 eura samo na tuning, od čega polovica otpada na dijelove za motor.Source link

Related Posts