Featured LIFESTYLE Porsche Vijesti Villa Gug Zanimljivosti

Je li ovo kuća iz snova ili što?! Danski kolekcionar Porschea živi u pravoj automobilističkoj bajci


Villa Gug nije samo kuća sa zadivljujućom garažom, već zgrada koja svojom arhitekturom izražava veliku strast prema automobilima.

Prekrasna vila s podzemnom garažom, u kojoj se nalazi impresivna kolekcija Porschea, došla je u javnost 2015. Same vizualizacije privukle su veliku pozornost, a njezina izvedba još je impresivnija. Odvažna struktura izgrađena je oko spektakularnog garaži, jer je njen vlasnik strastveni kolekcionar čeličnih konjića.

Poduzetnik Mads Peter Veiby može se pohvaliti nizom prekrasnih automobila, za koje je želio pronaći posebno mjesto prilikom gradnje svog novog doma.

Jedan od najpoznatijih kolekcionara Porschea u zemlji odrastao je u obitelji koja si nije mogla priuštiti ni godišnji odmor, a kamoli novi automobil.

Zato je još više radio na stvaranju imena, a na kraju i nevjerojatne kolekcije automobila. Počeo je s rabljenim Opel Kadettom i napredovao do Porschea. Zavidna kolekcija Porschea.

Minimalistička vila Gug djelo je Bjarke Ingels Group (BIG) i nalazi se u Aalborgu na sjeveru Danske. Projekt je završen 2022. godine, a rezultat oduševljava ne samo ljubitelje arhitekture, već i automobilske entuzijaste. “Klijentova strast jer automobili igraju važnu ulogu u životu obitelji, zbog čega smo mu posvetili značajan dio stambenog prostora. Umjesto skrivanja automobila u podrumu ili velikoj garaži, smjestili smo ih u prostor koji glatko prelazi iz salona automobila u dom,” Bjarke Ingels Group opisuje svoj koncept.

Kuća se prostire na 840 četvornih metara i objedinjuje prostor za automobile i stambene prostore.

Pristup objektu je kroz na prvi pogled tradicionalna garažna vrata, koja simboliziraju početak kuće. Nakon širokog betonskog hodnika ide se uzbrdo pored zbirke automobila do obiteljske kuće.

Stambene prostore predstavlja otvoreni tlocrt s kuhinjom i dnevnim boravkom, spavaće sobe s vlastitim kupaonicama i prostor za zabavu dizajniran u klasičnim skandinavskim nijansama.

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts