Featured led snijeg Tehnika Vijesti Zanimljivosti zimski uvjeti

Kako pripremiti automobil za zimu


Loše prianjanje u skliskim uvjetima može biti glavni razlog za nepredvidljivo ponašanje automobila u vožnji. Opreznom vožnjom i odabirom odgovarajućih zimskih guma smanjit ćete rizik od proklizavanja. Potražite gume sa simbolom pahulje i planinom s tri vrha za najbolje prianjanje.

❆ Zaštitite karoseriju od korozije

Premazivanje zaštitom od hrđe značajno će produljiti životni vijek automobila. Također, ne zaboravite oprati vozilo najmanje jednom do dvaput mjesečno kako biste uklonili sol.

❆ Pregledajte brisače

Mećava može smanjiti vidljivost i ugroziti vaš život, stoga provjerite rade li brisači ispravno i po potrebi ih zamijenite.

❆ Promijenite tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla

Kada temperature padnu, tekućina za pranje vjetrobranskog stakla u ljetnim uvjetima počinje se zamrzavati i blokirati cijeli sustav za pranje vjetrobranskog stakla. Kako biste izbjegli probleme, ispraznite tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla i zamijenite je odgovarajućom tekućinom za pranje vjetrobranskog stakla u zimskim uvjetima.

❆ Provjerite akumulator

Provjerite stanje akumulatora prije dolaska zime. Većina akumulatora ima pokazatelj stanja napunjenosti.

❆ Koristite gumene ili plastične tepihe

Iako tekstilni tepisi čine unutrašnjost vozila ugodnijom, imaju mnogo nedostataka. Zamijenite tekstilne tepihe gumenim ili plastičnim jer duže traju, ne mogu se zamrljati, pomažu u borbi protiv hrđe i štite pod vozila.

❆ Strugač leda možete baciti

Postoje učinkovitiji načini za uklanjanje snijega i leda s prozora od korištenja strugača leda. Na raspolaganju vam je širok spektar odleđivača i tekućina za odmrzavanje stakla koji otapaju led i snijeg u vrlo kratkom vremenu.

Zima je najljepše doba godine. Iako zima nekim vozačima može biti izvor frustracija, uz malo planiranja i pripreme možete voziti u najhladnijim uvjetima bez ikakvih problema.

Klikom na OVAJ LINK na svom omiljenom auto portalu www.autopress.hr možete ostvariti 15 % popusta prilikom kompletne provjere automobila u sklopu CarVertical izvješća u kojem ćete imati uvid u zapise o kilometraži, prethodnim nesrećama…

Izvor: www.carvertical.comSource link

Related Posts