Aktualno Featured GoOpti Izbor uredništva javni prijevoz slovenija Vijesti Zanimljivosti

Besplatni grupni javni prijevoz od kuće do posla i to za sve koji rade u Ljubljani. Zagreb, osvrni se malo, nije tako daleko, a dobro je!


Oni su pametni i koriste besplatan javni prijevoz i aplikaciju GoOpti. Grupni prijevoz na posao u glavnom gradu susjedne države postaje stvarnost: prva tri mjeseca bit će posve besplatan.

Usluga će također pomoći u smanjenju prometnih gužvi.

Usluga će biti dostupna svima koji putuju na posao na područje BTC-a i UKC-a iz Kranja, Kamnika, Radomelja, Mengša, Domžala, Komende ili Trzina. Tri mjeseca, od početka veljače do kraja travnja, grupni će prijevoz biti besplatan.

U Ljubljanu dnevno dođe više od 120.000 ljudi, a prometne gužve su svakodnevna pojava. Stoga će Agencija za regionalni razvoj Ljubljanske urbane regije zajedno s još nekim organizacijama krenuti u provedbu projekta SmartMOVE.

Prema riječima ravnateljice Lilijane Madjar, njime žele osnažiti održivu mobilnost.

U sklopu projekta od 1. veljače do 30. travnja 2023. pokrenut će se probni besplatni organizirani grupni prijevoz na području UKC Ljubljana i BTC-a.

GoOpti je kao projektni partner razvio dinamičnu platformu za rezervaciju prijevoza na posao www.goopti.com/gremoskupaj

Sabirna mjesta u gradovima bit će određena prema prijavama koje će pristizati do 20. siječnja 2023. godine, a naknadno će se moći nadoknaditi prijevoz na već postojećim relacijama.

Putnici će imati vremenski okvir od 30 minuta za preuzimanje. Dan prije polaska će dobiti SMS s točnim vremenom polaska.

Izvršni direktor za marketing i održivi razvoj BTC-a Miha Mermal o projektu je rekao: “Na području BTC-a zaposleno je više od 3000 ljudi koji na posao putuju iz raznih dijelova Slovenije. Želimo im ponuditi nove mogućnosti prijevoza.”

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts