Featured Uncategorized Vijesti Zanimljivosti

Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja


U nedjelju, 21. kolovoza oko 14 sati 28-godišnjak je pod utjecajem alkohola  od 1,36g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Jadranskom avenijom u smjeru jugozapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Jaruščica, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i karakteristikama ceste i situaciji u prometu, uslijed čega je vozilom naletio na osobni automobil u kojem se nalazila 26-godišnjakinja. Daljnjim nadzorom policijski službenici su utvrdili kako 28-godišnji vozač kod sebe nije imao ni važeću vozačku dozvolu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je priveden na Općinski prekršajni sud zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 7.300 kuna, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od dva mjeseca.

U ponedjeljak, 22. kolovoza oko 23.30 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Listopadske ulice u smjeru jugoistoka. Dolaskom do raskrižja s Rudeškom cestom te uslijed ne prilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i situaciji u prometu, naletio je na osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak.Daljnjim nadzorom vozača, policijski službenici su utvrdili kako je 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,58 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja priveden je na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od tri mjeseca.

U utorak, 23. kolovoza oko 22.20 sati 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada. U razini četrnaestog kilometra autoceste, policijski su službenici obavili nadzor nad vozilom i vozačem kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 2,35 g/kg.  Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od  10.000 kuna dok mu je ujedno i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U srijedu, 24. kolovoza  oko 23 sata 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,17 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja sa Radmanovačkom ulicom prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom da bi se potom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno s drugim sudionikom nije popunio i potpisao Europsko izvješće o nesreći niti je na drugi način razmijenio podatke o sebi i vozilu. Nedaleko od samog mjesta događaja, 34-godišnjak je zaustavljen od strane drugog sudionika prometne nesreće te su zajedno pričekali dolazak policijskih službenika. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U srijedu, 24. kolovoza oko 4.30 sati 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili kako je upravljao osobnim automobilom a da pri tome nije koristio sigurnosni pojas, kao i da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,52 g/kg. Daljnjim nadzorom utvrđeno je kako 34-godišnji vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena jer je u razdoblju od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 16.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts