Aktualno Featured Tesla kamion Vijesti Zanimljivosti

Nakon tri godine odgode, Teslin kamion napokon kreće u proizvodnju. Musk je otkrio kada će i tko dobiti prvu inačicu


Nakon nekoliko godina odgode Tesla je pokrenula proizvodnju kamiona, objavio je na Twitteru osnivač proizvođača električnih vozila Elon Musk. Prva vozila Pepsiju će se početi isporučivati 1. prosinca, no nije poznato koliko je kamiona proizvođač pića naručio, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Musk je rekao da će kamioni imati domet od oko 840 kilometara. Njihovu proizvodnju je osnivač Tesle najavio još krajem 2017., a prema prvotnim planovima trebale su krenuti 2019. Tesla je kasnije radije iskoristio postojeće proizvodne kapacitete i baterije za proizvodnju osobnih vozila, poput Modela 3 i Y, također navodi dpa.

Tvrtka obećava da će kamione učiniti jeftinijima od konvencionalnih dizelskih kamiona, dijelom zahvaljujući jeftinoj struji na njihovim brzim punionicama diljem SAD-a, ali i jednostavnosti održavanja.

Među zainteresiranima za Tesla kamione je nekoliko logističkih tvrtki, poput Fedexa, DHL-a i UPS-a, kao i trgovac Walmart, a u konačnici će na tržištu biti dostupna i verzija kamiona s dometom od 480 kilometara.Source link

Related Posts