Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nesavjesnim vozačima uz novčane kazne, a niti jedna nije manja od 11.000 kuna


U petak, 4. studenoga, oko 17.15 sati u Sesvetama, u Kobiljačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovali osobni i teretni automobil. Osobnim automobilom upravljao je 60-godišnjak, koji je odbio alkotestiranje te su nad njim, zbog sprječavanja bijega, uporabljena sredstva prisile- fizička snaga i sredstva za vezivanje. Nakon uhićenja, vozač je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 12.600 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 5. studenoga, oko 3 sata 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 9 i obavljenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.62 g/kg. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 11.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 6. studenoga oko 20 sati 38-godišnjak je upravljao motociklom Langovim trgom u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,97 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja, a zatim je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu 12.000 kuna kao i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts