Aktualno Ariya e-4ORCE Featured Nissan Vijesti Zanimljivosti

Nissan Ariya e-4ORCE na čelu polarne ekspedicije

Nissan offers a first glimpse of the modified Ariya e-4ORCE which will lead the Pole to Pole expedition from the magnetic North Pole to the South Pole. The modified Ariya will be unveiled in February.


Nissan nam je odlučio odškrinuti vrata i pokazati kako izgledaju pripreme Ariyje e-4ORCE za putovanje od Sjevernog do Južnog pola.

Posebno prilagođena Ariya e-4ORCE, čije se službeno predstavljanje očekuje u veljači, trebala bi postati prvo vozilo koje će se zaputiti na više od 27.000 km dugačko putovanje i suočiti se s nekima od najekstremnijih uvjeta na zemlji. Britanski pustolov Chris Ramsey i njegova žena Julie otisnut će se na pustolovinu života u posebno prilagođenoj Ariyji e-4ORCE.
Kako bi odoljelo surovim uvjetima koji vladaju na Arktiku i Antarktici, Ramseyjevo ekspedicijsko vozilo posebno će se prilagoditi ugradnjm robusnih elemenata. Osim povišenog ovjesa i izbočenih lukova blatobrana ispod kojih će se isticati velike gume, Ariyjina karoserija bit će preinačena dodatnim dijelovima kako bi spremno prkosila jednima od najekstremnijih uvjeta na svijetu.

„Imajući hrabrosti činiti ono što se drugi ne usude, Nissan i njegov revolucionarni ekspedicijski tim pomiču granice električne mobilnosti te nas ubrzano uvode u čišći, sigurniji i uključiviji svijet. Realizacijom ove ambiciozne ekspedicije želimo doprijeti do ljudi diljem svijeta, a kroz demonstraciju istinskih prednosti električnih vozila želimo povećati prihvaćenost električne mobilnosti, ukazati na to da je upravo ona pravo rješenje za smanjenje emisija i, u konačnici, potaknuti javnost na djelovanje”, dodaje Clíodhna Lyons, regionalna potpredsjednica odjela za planiranje proizvoda i usluga.

Ova ambiciozna ekspedicija ujedno je i prilika za demonstraciju naprednih karakteristika Nissanove najnaprednije tehnologije kontrole svih kotača, poznatije kao e-4ORCE. Uspostavom ravnoteže između snažnih performansi i neviđene razine kontrole, tehnologija e-4ORCE precizno prilagođava isporuku snage i sustav kočenja, čime osigurava najveću udobnost i stabilnost u vožnji te pruža osjećaj samopouzdanja, udobnosti i kontrole. Zahvaljujući snažnim performansama i povezanoj tehnologiji, Ariya je kao vodeći model u svojem segmentu savršen izbor za ovakve pustolovne ekspedicije.

U skladu s dugoročnom vizijom Nissan Ambition 2030, čiji je cilj osnažiti mobilnost (ali i više od toga) i promicati elektrifikaciju, Nissan nastoji povećati zastupljenost električnih vozila i utrti put prema čišćem svijetu.

Pratite Nissan i njegov polarni tim u avanturi života i misiji osvještavanja javnosti o klimatskoj krizi i ulozi električnih vozila u smanjenju ugljičnih emisija.Source link

Related Posts