Aktualno Featured punionica Vijesti Zanimljivosti

Nissan u suradnji s organizatorima projekta NEXT-E povećava pristupačnost električnih vozila u Europi


U okviru projekta NEXT-E, konzorcij NEXT-E ugradio je potpuno integriranu i pristupačnu infrastrukturu punionica u Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Rumunjskoj. U posljednje četiri godine Nissan je udružio snage s tvrtkama ZSE, E.ON, HEP, PETROL, BMW i MOL Grupom kako bi pridonio široj zastupljenosti električnih vozila i time olakšao e-mobilnost.

Za to su vrijeme ukupno postavljene 222 brze punionice s podrškom za različite standarde i 30 ultrabrzih punionica, čime je stvorena ključna infrastruktura potrebna u razdoblju rastuće potražnje za električnim vozilima, a koja korisnicima olakšava prelazak na električna rješenja mobilnosti. Održiva rješenja za punjenje i integracija obnovljive energije dio su Nissanova cilja postizanja ugljične neutralnosti. Idući korak dalje u ime energetske učinkovitosti,

Nissan je zajedno sa svojim partnerima u konzorciju prilagodio punionice kako bi odgovarale potrebama kupaca. Konzorcij je ugradio punjače na solarnu energiju i stacionarna baterijska rješenja za skladištenje energije na lokacijama na kojima nije postojala stalna opskrba električnom energijom. Uvođenjem natkrivenih punionica omogućena je ugradnja solarnih fotonaponskih ploča, što je pridonijelo maksimalnoj iskoristivosti prostora i većoj ekonomičnosti.
Konzorcij je u obzir uzeo i zahtjev korisnika za fleksibilnim metodama plaćanja i većom pristupačnosti. Infrastruktura punionica NEXT-E temelji se na općeprihvaćenim mogućnostima plaćanja, uključujući digitalne načine plaćanja, mjesečne pretplate, platne kartice i beskontaktno plaćanje.

Kao posebno priznanje inovativnosti projekta, Europska komisija svojedobno ga je nagradila najvećom potporom za e-mobilnost. U okviru programa za projekte električnih vozila Connecting Europe Facility (CEF), projekt NEXT-E predložen je za sufinanciranje u iznosu od 18,84 milijuna eura.

Kako bi se poduprlo širenje upotrebe električnih vozila u regiji, u projektu su izneseni strateški najvažniji i najisplativiji pristupi reformi infrastrukture i implementaciji usluga. Taj je projekt povezao paneuropske regije, a korisnicima pružio savršeno uglađeno i udobno iskustvo vožnje na dugim relacijama, 100 % temeljeno na električnoj energiji. Projekt NEXT-E obogatio je postojeću mrežu u zemljama u kojima se projekt provodi i stvorio nove koridore za promet elektrificiranih vozila, pridonijevši tako kohezivnosti elektrifikacijskog plana.

„Projekt Next-E usko je povezan s našom namjerom da, u suradnji s drugim ključnim akterima u industriji, stvorimo čišću, sigurniju i uključiviju budućnost. Veoma nam je drago vidjeti kako se, kroz elektrifikaciju putovanja naših korisnika u zemljama srednje i istočne Europe, ovaj projekt ostvaruje u svojoj punini. Predani smo povećanju dostupnosti električnih vozila, a svoju dugoročnu viziju mobilnosti, i mnogo više od toga, izložili smo u našem strateškom planu za 2030. godinu.

Obogaćivanjem putovanja i osnaživanjem društva kroz uzbudljiva elektrificirana vozila i tehnološke inovacije želimo ponuditi vrhunsku vrijednost”, istaknula je Friederike Kienitz, viša potpredsjednica odjela za održivost, korporativno upravljanje, pravni i vanjski poslovi te komunikacije, regija AMIEO.
Elektrifikacija je jedan od ključnih čimbenika pri planiranju pametnog grada u kojem su električna vozila neprimjetno integrirana u prometni sustav. Punionice su glavni izvor energije za električna vozila, a njihova lokacija ključna je za njihovu pristupačnost. Nissan nastavlja blisko surađivati s vodećim imenima u industriji i državnim tijelima kako bi kroz ugradnju brzih punionica na ključnim europskim autocestama i prometnim koridorima povećao pristupačnost i stvorio globalni ekosustav za mobilnost, ali i mnogo više od toga.Source link

Related Posts