Automoto

Ništa bez drame! Javio nam se Tom Coronel iz Dakara nakon završetka desetog brzinskog ispita

Činilo se kako sve ide na ruku Toma i Tima Coronela na današnjem desetom brzinskom ispitu, no sreća im je ponovno okrenula leđa. Slomio se prednji lijevi kotač na Century-u te odletio u vožnji. Braća su stigli do cilja, no čini se, kako vjerojatno ništa od plasmana u top 20.

“Dobro smo vozili, imali smo dobar ritam, sve je bilo dobro i nalazili smo se negdje oko P25. Na dugačkom ravnom dijelu, sami, bez igdje ikoga oko nas, odjednom se slomio kotač. Čuo se jak udarac. Kotač je odletio nekoliko stotina metara od nas. Vjerojatno neki problem s ovjesom. Nismo nigdje udarili ni napravili ništa čudno”, rekao je Tom.

“Prilično brzo smo popravili auto. Morali smo čekati glavčinu, obično ju imamo sa sobom, ali danas ju nismo imali. Sve ostalo smo imali kod sebe. Morali smo čekati oko dva sata, a u sat vremena je sve bilo riješeno.”

“Zatim povratak vožnji. U mrak. Navigiranje je bilo veoma teško, ali, stigli smo na cilj. To je najvažnije od svega”, zaključio je.

Kao i sve ostale natjecatelje, braću Coronel sutra očekuje jedanaesti brzinac koji je ujedno i pretposljednji na ovom dugačkom i zahtjevnom putu. Vozit će se iz Al-Ule prema Yanbu-u. Dugačak je 420 km.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts