Aktualno Featured GCOTY Opel Astra Vijesti Zanimljivosti

Nova Opel Astra je „Njemački kompaktni automobil za 2023. godinu”


Nezavisni stručni žiri „German Car Awards” odabrao je novu generaciju Astre i Astre Sports Tourer za najbolji automobil kompaktne klase u Njemačkoj, značajno bolji od konkurencije u tom segmentu. Inovativne sigurnosne tehnologije, koje je Opel novom Astrom učinio cjenovno prihvatljivima širokom rasponu kupaca u kompaktnoj klasi, uvjerile su panel od 27 automobilskih stručnjaka i novinara jednako kao i širok raspon pogonskih sklopova, uključujući elektrificirani plug-in hibrid s pomoću kojeg vozači Astre mogu prvi put putovati lokalno bez emisija i veoma odgovorno. Žiri je pohvalio i progresivan dizajn koji mami poglede, kao i užitak vožnje te financijsku isplativost koju nudi Astra. Prestižna je nagrada službeno dodijeljena jučer navečer na ceremoniji u Bad Dürkheimu u Njemačkoj.

„Nagrada Njemački automobil godine” u kompaktnoj klasi za Astru i Astru Sports Tourer još jednom pokazuje da je najnovija generacija ne samo pravi izazivač, već i da ima sve što je potrebno da bude pobjednik u svakom pogledu”, izjavio je Andreas Marx, direktor Opela u Njemačkoj.

„Opel Astra ističe se u svom segmentu kao istinski svestrani automobil, što je uvjerilo naš žiri u svakom aspektu. To također vrijedi i za emocionalni kriterij kao što je dizajn i užitak vožnje, gdje se jasno izdvojila među konkurentskim modelima”, izjavila je Jens Meiners, članica žirija za dodjelu nagrade.

Astra i Astra Sports Tourer: užitak vožnje koji mami poglede

Tijekom dugih testnih vožnji žiri je bolje promotrio novu Opel Astru. Razmotreno je ponašanje tijekom vožnje, upotrebljivost, udobnost i mnogi drugi aspekti. Discipline u kojima se najnovija generacija popularnog automobila kompaktne klase ističe. Uz izlaznu snagu sustava od 133 kW / 180 KS i snažni okretni moment od 360 Nm, elektrificirana plug-in hibridna Astra nudi čisti užitak vožnje (WLTP potrošnja goriva : 1,1 – 1,0 l / 100 km, emisije CO2 24 – 23 g/km; kombinirano). Model s 5 vrata ubrzava se od nula do 100 km/h u samo 7,6 sekundi. Nova Astra zato je prvi put lokalno bez emisija.

Intuitivno upravljanje sustavom za informiranje i zabavu te sustavima za pomoć omogućuje novo HMI sučelje (sučelje između vozača i vozila), jasno dizajniran, potpuno digitalni kokpit Pure Panel s ekstra širokim zaslonom na dodir i samo ključnim prekidačima, primjerice prekidačem za klimatizaciju. Vrhunske tehnologije, primjerice prilagodljiva prednja svjetla bez odsjaja Intelli-Lux LED® Pixel s ukupno 168 LED elemenata čine vožnju ugodnijom i sigurnijom, posebice u mračnijim mjesecima u godini. Ergonomska sjedala s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) za vozača i suvozača, primjerice u Alcantara izvedbi, osiguravaju vrhunsku udobnost putovanja.

Nagrada „Njemački automobil godine” ove se godine dodjeljuje peti put. Nezavisni žiri stručnjaka, koji se trenutačno sastoji od 27 članova, odabire pojedinačne pobjednike u klasi u pet kategorija – kompaktna, premium, luksuzna, nova energija i performanse. Odabir sudionika temelji se na kriterijima objektivne cijene i dostupnosti na tržištu. Izbor je prvi put održan 2019.Source link

Related Posts